• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Fen lisesi öğrencileri, Üniversite Kariyer Staj Programı'nı tamamladı


Fen lisesi öğrencileri, Üniversite Kariyer Staj Programı'nı tamamladı
22 Kasım 2021, 12:03

İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İÜCSEM) tarafından Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen “Mühendislik Bölümleri Stajyer Öğrenci Sertifika Programı”nı başarıyla tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. Yaptıkları stajla mühendislik hakkında bilgi sahibi olan öğrencilere sertifikaları, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin tarafından verildi.

Okyanus Koleji, Fen Lisesi öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ara tatil dönemlerinde, farklı üniversitelerin mühendislik ve tıp bölümlerinde stajyer öğrenci olarak eğitim alma hakkı tanındığını kaydetti. Bu kapsamda, İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İÜCSEM) ve Okyanus Kolejleri, Bilimsel Araştırma Geliştirme
Merkezinin (BARGEM) ortaklaşa yürüttüğü ve İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa, Mühendislik
Fakültesi’nde gerçekleştirilen “Mühendislik Bölümleri Stajyer Öğrenci Sertifika Programı”nı başarıyla tamamlayan Fen Lisesi öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi. 1519 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen programda öğrenciler, mühendisliğin tüm alanlarıyla ilgili bilgi edinerek fikir sahibi oldu.

“TIP FAKÜLTESİNDE DE STAJ YAPACAKLAR”

Okullarının kurulduğundan beri bilim, sanat ve spora önem verdiklerini belirten Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, en önemli çalışmalarından birinin “BARGEM” proje araştırma merkezi olduğunu söyledi. Aynı zamanda bazı kampüslerinde Fen ve Proje Liselerinin olduğunu vurgulayan Demiray, 10’uncu sınıf öğrencilerimizin birinci sömestr tatilinde üniversitelerin mühendislik fakültelerinde staj görme imkânı oluyor. İkinci sömestrda ise tıp fakültesinde staj yapacaklar" açıklamasını yaptı.

SAĞLAM VE GÜÇLÜ ADIMLAR ATILACAK

Öğrencilerin kariyer hedefi belirlemesinde bu staj programlarının çok faydalı olacağını belirten Demiray, “Ne istediklerine meslekleri bire bir görerek karar verebilecekler. Ana hedefe daha sağlam ve güçlü adımlarla gidecekler. Ayrıca 11’inci sınıfta da hangi alanı seçerlerse orada staj yapabilecekler. Bu yıl da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Mühendislik Fakültesi’nde staj gördüler. İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa’ya öğrencilerimize olan katkısından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“PROGRAM SAYESİNDE HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK”
Staj programına katılan 10’uncu sınıf öğrencisi Zeynep Öykü Çelik ise bir hafta içinde birçok mühendislik bölümünü gezme şansı elde ettiklerini söyledi. Akademisyenlerle de birebir görüştüklerini belirten Çelik şunları söyledi:

“Bu program, ben ve arkadaşlarım için büyük şans. Sektörde neler var, nasıl işler yapılıyor bunları öğrendik. Meslekleri doğrudan görüp şahit olmak çok iyi oldu. Mesela Endüstri Mühendisliğini gördük ve burada 30 ayrı alanda iş imkânı olduğunu öğrendik. Ben de Endüstri Mühendisliğine ilgi duydum. Çünkü iş imkânının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu program sayesinde arkadaşlarım ve ben hedefimizi belirledik. Bundan sonra hedeflerimize göre çalışacağız” şeklinde konuştu.

LABORATUVARLARI GÖRDÜLER

Öğrencileri ağırladıkları için mutlu olduğunu ifade eden İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa Rektör
Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin, öğrencilerin kimya, inşaat, elektrikelektronik, bilgisayar, çevre mühendisliği gibi birçok alanı tanıdığını söyledi. Prof. Dr. Bilgin, “Ayrıca öğrenciler laboratuvar ortamını da gördüler. Çeşitli uygulamalara katılma fırsat buldular. Bu sayede örneğin bir yazılımın geliştirilme, bir kimyasal deneyin yapılma aşamalarını gördüler” dedi.

MÜHENDİSLİK VE TIPLA SINIRLI KALMAMALI

Gözlemlerine göre mühendisliğe ilgi duyan öğrencilerin staj programında olumlu etkilendiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Bilgin, bu sayede geleceğe yönelik fikirlerinin de oluştuğunu söyledi. Programın öğrencilerin kariyer seçimi için faydalı olduğunu vurgulayan Bilgin, “Mühendislik ve tıpla sınırlı kalmamalı. Örneğin öğretmen olmak isteyen çocuklar, Eğitim Fakültesinde; hayvanlara ilgi duyan öğrenciler Veteriner Fakültesinde veya doğaya ilgi duyan öğrenciler Orman Fakültesinde stajyerlik yapacaklar. Biz öğrencilerle olmaktan oldukça keyif aldık ve geçmişe döndük” diye konuştu.

Eğitim Haberleri

  • Aile ikna edildi, 2 kardeş yeniden okula kazandırıldı
  • İlk atandığı okuldan 44 yıl sonra emekli oldu
  • ‘Tercihim Türkçe Projesi’ ile Rumen öğrenciler Türkçe öğrenecek
  • İKÜ’de öğrenciler için geliştirilen Puma mobil uygulamasının lansmanı yapıldı 
  • 6 üniversite, 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı
  • Bakan Tekin: Afetlere insan etkisini azaltmak için eğitim sürecini hazırlayacağız
  • Eski Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Dünyanın kafası barıştan çok savaşla meşgul
  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Yazıcı, ilçedeki liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu
  • Bilfen Şirketler Topluluğundan Öğretmenler Günü'ne özel kutlama

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır