• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

İSTANBUL- YENİ BAŞKANIN SEÇİLECEĞİ İSTANBUL BAROSU GENEL KURUL TOPLANTISININ BİRİNCİ OTURUMU YAPILDI


İSTANBUL- YENİ BAŞKANIN SEÇİLECEĞİ İSTANBUL BAROSU GENEL KURUL TOPLANTISININ BİRİNCİ OTURUMU YAPILDI
16 Ekim 2021, 19:03

İSTANBUL Barosu'nun yeni başkan ile yönetiminin seçileceği Genel Kurul toplantısının birinci oturumu yapıldı. Pandemi sebebiyle geçen yıl yapılamayan ve bu sene Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen genel kurul toplantısında 7 avukatlık grubu İstanbul Barosu başkanlığı için yarışıyor. Düzenlenen genel kurul toplantısında avukat grubu sözcülerinin konuşma yaptıkları sıralarda zaman zaman tansiyon yükseldi.
İstanbul Barosu’nun yeni başkan ile yönetiminin seçileceği genel kurul toplantısı bugün Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Pandemi döneminde hayatını kaybeden avukatların isimleri tek tek okunurken baronun 3 yıldır başkanlığını yürüten ve yeniden aday olan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, açılış konuşmasının ardından 3 yıllık faaliyet raporunu açıkladı. Durakoğlu, "Bir virüs ile karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Biz de yaşamın tehdit altında olduğu bir dönemde başka kaygıların ötelenebileceğinin bilincindeyiz.  Her gün yüzlerle ifade edilen ölümlerin düşürdüğü ateşi biz de biliyoruz. Son kez aday olmaya kararlılığım nedeniyle edindiklerimi not bırakmayı görev sayacağım. Ben İstanbul Barosu'nda şimdiye kadar başkanlık yapan, yöneticilik yapanlardan İstanbul Barosu'nun geçmişine ilişkin değerlerin bugüne taşınmasında en önemli unsurun güven olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda İstanbul Barosu'nun bütün dünyanın kendisini izlediğinden akıl çizgisi içerisinde kalması gerektiğini düşünen ve bunu yapmaya çalışan biriyim. Karar sizin" dedi.
Genel Kurul'da, avukatlık grupları sözcülerinin konuşma yaptığı sırada zaman zaman tansiyon yükseldi, tartışmalar yaşandı. Avukatlık grupları sözcülerinin ardından 7 başkan adayı kürsüye çıkarak konuşma yaptı.
Yarın yapılacak olan oy kullanma işlemlerinin ardından yeni başkan ile yönetim seçilecek. Sabah saat 09.00 itibariyle başlayacak olan oy kullanma işlemi, 17.00’de sona erecek. Seçimlerde, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Mehmet Durakoğlu, Çağdaş Avukatlar Grubu Ata Yazıcıoğlu, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Kaptan Yılmaz, Avukat Hakları Grubu Gökhan Ahi, Bağımsız Avukatlar Grubu İshak Şadi Çarsancaklı, Önce İlke Yeniden Yükseliş Hareketi Hasan Kılıç ve Özgürlükçü Avukatlar Grubu Sezin Uçar’ın grupları yönetim için yarışacak.
Seçimlerde, İstanbul Barosu başkanının yanı sıra 10 kişilik yönetim kurulu, 5 kişilik disiplin kurulu, 3 kişilik denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu için 13 delege seçilecek.

Görüntü dökümü:
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
Pandemide vefat eden avukatların isimlerinin okunması
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu açıklama
Yaşanan tartışmalar
Genel ve detaylar

 

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır