• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Gelirleri salgın öncesi dönemin yüzde 33 üzerine çıktı


Gelirleri salgın öncesi dönemin yüzde 33 üzerine çıktı
30 Temmuz 2021, 11:58

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirleri 2021 yılının OcakHaziran aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 182 artış göstererek 63.9 milyon TL’ye çıktı. Akfen GYO’nun gelirlerinin salgın öncesi döneme göre yüzde 33 artış göstermesi dikkat çekti.

Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’ndan yapılan açıklamada, "Bu önemli artışla birlikte geçen yılın ilk 6 ayında Akfen GYO’nun tüm portföyünden elde ettiği gelir 22.6 milyon TL iken, 2021’de bu rakam 63.9 milyon TL’ye çıktı. Akfen GYO’nun gelirlerinin artışı salgın öncesi döneme göre yüzde 33 artması dikkat çekti" ifadelerine yer verildi.

Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, yüzde 161’lik bedelli sermaye artışı ile bu seneki üçüncü sermaye artışını gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu sayede sermayemiz 8 ayda yaklaşık 5 kat büyümüş olacak. Finansallarımızı daha da güçlendirip, borçluluğumuzu azaltarak kar payı dağıtan bir yapı haline gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Akfen GYO tarafından yayınlanan haziran ayı aylık yatırımcı raporuna göre, yaşanan bu önemli artışta şirketin gelirlerinin korunması için 2021 yılıyla birlikte varlık portföyünün Bodrum Loft Tatil Köyü ve IspartaKütahya Öğrenci Yurtları ile zenginleştirilmesi etkili oldu. 2021 yılında 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binasından oluşan portföyün euro bazında toplam kira geliri, haziran ayında, bir önceki yıl aynı ayına göre yüzde 198 artışla 1.5 milyon euroya, TL bazında ise yüzde 302 oranında artışla 15.1 milyon TL’ye çıktı.

“PANDEMİ ÖNCESİ DÖNEMİ 2 YIL ERKENDEN YAKALADIK”

Akfen GYO’nun portföyünün geçen yılsonuna kadar şehir otellerinden oluşması sebebiyle pandemi kaynaklı gelir düşüşlerinin yüzde 54’ü bulduğuna dikkat çeken Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, “Biz bu senenin başından itibaren çok hızlı ve yeni adımlar atarak hem portföyümüzü pandemi etkisini bertaraf edecek şekilde zenginleştirdik, hem de mevcut portföyün kira kontratlarını lehimize iyileştirerek gelirlerimizde önemli artışların yolunu açtık. Turizmde 2023’ten önce normalleşme beklenmezken, biz attığımız bu adımlarla gelirlerimizi 2 sene daha önce taşımayı başardık” diye konuştu.

Akfen GYO olarak yüzde 161’lik bedelli sermaye artışı ile bu seneki üçüncü sermaye artışını gerçekleştireceklerini ifade eden Karaağaoğlu, “Bu sayede sermayemiz 8 ayda yaklaşık 5 kat büyümüş olacak. Finansallarımızı daha da güçlendirip borçluluğumuzu azaltarak kar payı dağıtan bir yapı haline gelmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İş Dünyası Haberleri

  • Sule Hair Transplant Clinic, One Times Square'da tanıtıldı
  • Aliağa Belediye Başkanı Acar, aday adaylığı başvurunda bulundu
  • Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz
  • DeFacto ve Nefes iş birliğiyle hazırlanan plaj koleksiyonu tanıtıldı
  • Aydem ile Gediz perakendeden yeni ödeme kanalı
  • Siemens Türkiye çalışanları Kış Festivali’nde buluştu
  • Anagold Madencilik yeniden faaliyete geçti; kapılarını basına açtı

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır