• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Bursa’nın En Önemli Projesi Bursa Osmangazi Meydanı


Bursa’nın En Önemli Projesi Bursa Osmangazi Meydanı
24 Mayıs 2021, 00:02

Bursa’nın En Önemli Projesi olan Bursa Osmangazi Meydanı Bursa Şehir meydanında yaklaşık 150 milyon lira karşılığında kamulaştırılan 110’dan fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 47 dönüm alan üzerinde yapılan Osmangazi Meydanı, Bursa’da son zamanlarda en önemli projeleri arasında yer almaktadır.

Bursa’nın En Önemli Projesi olan Bursa Osmangazi Meydanı’nın Bursa için çok kıymetli ve değerli bir proje olduğuna vurgu yapan Bakan Kurum, projenin hiçbir ticari amaç gözetilmeden tamamı ile şehrin ihtiyaçları düşünülerek yapıldığına da dikkatleri çekti.

“OTOPARK BU PROJEYİ ÇOK DEĞERLİ KILIYOR”

Bursa’nın En Önemli Projesi olan Bursa Osmangazi Meydanı projesi ile çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi yürüttüğüne dikkat çeken Bakan Kurum, “Burasının eski halini Bursalılar çok daha iyi bilir. Burası, köhneleşmiş, riskli yapıların bulunduğu ve vatandaşlarımızın güven içerisinde gezemediği bir alandı. Osmangazi Belediyemiz, bu alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyor. Bizim kentsel dönüşüm projelerinde önem verdiğimiz bir nokta da bölgenin ihtiyacı olan otoparkların yapılması. Osmangazi Meydanı projesinde de otoparkın yer alması çok önemli. Üzerindeki riskli yapıların kaldırılması, altına şehrin kullanacağı otoparkın inşa edilmesi ve üstünün de meydan olarak düzenlenmesi projeyi çok değeri kılıyor. Bu meydanda vatandaşlarımız birlik beraberlik ruhu içerisinde gezebilecek” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, bir dizi açılış ve temel atma programları için Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hem Osmangazi Meydanı şantiyesine yapmış oldukları ziyaretten hem de projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Osmangazi Meydanı projesinin gerçek bir kentsel dönüşüm projesi olduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Şehrin çöküntü haline halen bu bölgesinde yaptığımız kamulaştırmalar ile ede ettiğimiz alana, altı otopark, üstü ise meydan olan bu projeyi hayata geçirdik. Bakanlığımız da bu projemiz için bize kredi desteği sağladı. Bakanımız Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah projemizi zamanında bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

“TAMAMEN ŞEHRİN İHTİYAÇLARI GÖZETİLEREK YAPILAN BİR PROJE”

Bursa’nın En Önemli Projesi olan Bursa Osmangazi Meydanı inşaatı tamamlandığında Bursa’nın çok önemli bir eser kazanacak olduğunu dile getiren Bakan Kurum, “Toplu ulaşım güzargahları ile bağlantılı bu alanımız, üstü meydan ve altında da 2000 araçlık otoparkı ile Bursalılara hizmet verecek. Vatandaşlarımız araçlarını burada park ettikten sonra şehrin içerisini gezip alış verişlerini yapabilecek. 150 milyon lira sadece kamulaştırma bedeli olan projenin toplam yatırım değeri 200 milyonu aşacak. Biz de bakanlık olarak Osmangazi Belediyemize destek veriyoruz. Bittiği zaman Bursa çok önemli bir meydan kazanmış olacak.  Ulaşım aksı üzerinden de bir yaya köprüsü ile alt taraftaki mahallemizle yukardaki şehri birleştirecek önemli bir meydan olacak. Önemsediğimiz bir proje. İnşallah 2022 yılı sonuna kadar tamamlanarak Bursamıza hizmet verecek. Hiçbir ticari kaygı gözetilmeden tamamen şehrin ihtiyaçları düşünülerek yapılan bir proje. Şimdiden Osmangazi Meydanı Osmangazimize ve Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Genel Haberleri

  • Yurtdışında İş Verenler ve İş Arayanların Buluşma Noktası: Lider İnsan Kaynakları
  • Kocaelispor, Türkiye'nin Lider Vize Danışmanlık Şirketi Çilek Vize İşbirliğiyle Taraftarlara Özel İndirimler
  • Kocaelispor, Akademik International Dil Okulları İle Sponsorluk Anlaşması İmzaladı
  • 2024-2025-2026 yılları için Kanada Göç Politikaları ve Vize Olanakları: Çilek Vize’den Önemli Bilgiler
  • YKS-DİL (YDT) Bursluluk Sınavı Bursa 2024
  • Kocaeli'nde En İyi Yabancı Dil Kursu Neresi 2024?
  • İngiltere’de Hemşire Olmak Çilek Vize ile Çok Kolay
  • TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT: ELİMİZ PİYASANIN ÜZERİNDE
  • AK Parti İBB Adayı Kurum: İstanbul'daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır