• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

ANKARA-İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE TOPLANIP, MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARI KINADILAR


ANKARA-İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE TOPLANIP, MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARI KINADILAR
11 Mayıs 2021, 04:03

ANKARA'da birçok sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde toplanan kalabalık, İsrail'in Kudüs'e yönelik saldırılarını kınadı. İsrail Büyükelçiliği önünde grup adına basın açıklaması yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Güvenlik Konseyi İsrail'in tavrını kınamalı ve  tekrarı halinde uluslararası kesin ve keskin yaptırım kararı alarak uygulamalıdır" dedi.

Ankara'da Memur Sen, Anadolu Gençlik Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve birçok STK'nın katılımıyla TBMM önünde toplanan kalabalık grup, sloganlar eşliğinde İsrail Büyükelçiliği önüne yürüdü. Ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla kortej halinde yürüyen kalabalık, 'Katil İsrail Filistin'den defol', 'Kudüs'e selam direnişe devam' sloganları atarak İsrail'in, Mescidi Aksa ve Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı. 

Elçilik önünde grup adına açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Mescidi Aksa özgürleşmeden, insanlık özgürleşemez" dedi. Yalçın, yaptığı konuşmasında İsrail'in yalan üzerine kurulduğunu belirterek, "Siyonist zulüm, İsrail denen zalim, ırkçı Yahudi vahşeti, bir ulusa, bir ümmete böyle böyle ölmeyi unutturdu. Filistin, saldırı altında. Filistin, işgal atlında. Filistin, zulme maruz. Filistin, zalim elinde" ifadelerini kaydetti.

'KOMŞUSU ZULÜM ALTINDAYKEN HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ YATAN BİZDEN OLABİLİR Mİ?'

Yalçın, yaptığı konuşmasında "Komşusu açken tok yatan bizden değil" hadisini hatırlatarak şunları söyledi:

"Komşusu açken tok yatan bizden değil iken komşusu zulüm altında iken hiçbir şey yokmuş gibi yatan bizden olabilir mi? Aksa'da huzur yokken gözüne uyku giren, bizden değildir. İşgale tepki vermeyen, bizden değildir. Vahşete son vermek için söz söylemeyen, bizden değildir. Mescidi Aksa'dan Siyonist barbarları def etmk için ter dökmeyen, bizden değildir. Biz bugün burada insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet. İnsan olmanın asgari şartı, bugün bu meydanda toplanmaktır. İsrail'in vahşetini, işgalini, zulmünü, zorbalığını bitirmek için haykırmaktır. Evet insan olmanın asgari şartı, Mescidi Aksa'da Siyonist postaldan rahatsız olmaktır. Koronavirüsü, stratejik aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya saldıran İsrail'in terörist vasfını ilan, yaptıklarını telin etmek, asgari gerekliliktir."

'MESCİDİ AKSA'DA YAPTIKLARI İSRAİL'İN SONU OLACAK'

Yalçın, İsrail'in Mescidi Aksa'da yaptıklarının yolun sonu olduğunu belirterek, "Mescidi Aksa'da yaptıkları, yaşattıkları İsrail'in sonu olacak. Kudüs'te ürettiği diplomatik vahşet, Filistin'in bütününe yayılmış Siyonist cinnet, Filistinli kardeşlerimize yönelin ırkçı Yahudi vahşet, İsrail için yolun sonudur. Sonun başlangıcıdır. Terörist İsrail'in kurucusu ve devlet görünümlü bu terör örgütünün ilk lideri Ben Gurion dahil İsrail'in birçok yöneticisi, terör ve tedhiş hareketlerinin içinde bulunmuş kişilerdir. 'Vadedilmiş topraklar' bu kanlı sistemin motivasyon kaynağıdır. Vadedilmiş topraklar yalanı, 'katledilmiş insanlar' soysuzluğunun perdesi olarak kullanılıyor. Holokost endüstrisinden beslenen lobiler, bu kanlı çarkın başındaki yapılardır" diye konuştu. 

'MESCİDİ AKSA, İSLAM'IN VE MÜSLÜMANLARIN MABEDİDİR'

Mescidi Aksa'da toplanan Filistinlileri, insanlık ailesinin onurlu fertleri olarak nitelendiren Yalçın, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

"Mescidi Aksa'nın önünde toplanan yüz binlerce Filistinli, insanlık ailesinin onurlu fertleridir. Mescidi Aksa'nın hukukunu, onurunu korumanın telaşındaki yürekler, vicdan erleridir. İnsanlığın erdemlileridir. Onlar, dünyayı yakan Siyonist ateşin söndürücüleridir. Onlar küresel terörist İsrail'in sonunu getirecek tarihin iyilik sefercileridir. Herkes bilsin ve duysun ki, Mescidi Aksa barış dini İslam'ın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabet, barış ve huzur için bütün insanların haremedir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistin'dir, Kudüs İslam şehridir, Kudüs bütün inançların medeniyet birikimidir. Bütün uluslararası kuruluşlar İsrail'e, 'Ya Aksa'dan çıkarsın ya üyelikten çıkarılırsın' demeli. İslam İşbirliği Teşkilatı ve üye ülkelerin bütünü istisnasız olarak İsrail ile diplomatik, siyasi, ticari bütün iş ve işlemleri sona erdirmelidir. Bu karara uymayan ülkelerin teşkilat üyeliği sona erdirilmelidir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da Güvenlik Konseyi de İsrail'in tavrını kınamalı ve tekrarı halinde uluslararası kesin ve keskin yaptırım kararı alarak uygulamalıdır. Türkiye, Filistin halkının kendisine olan güveninin gereğini yerine getirmeli ve İsrail ile her tür ilişki ve iletişimi Mescidi Aksa'daki tavrını bitirinceye kadar sona erdirmelidir. Türkiye'nin şirketleri, holdingleri, sivil toplum kuruluşları İsrail veya yanlısı yapılarla ticari, siyasi ve kültürel bütün ilişkilerini sona erdirmelidir. İsrail, Filistin'den çaldığı toprakları geri vermeli, Kudüs'ü bütünüyle terk etmeli, yerleşim görünümlü işgal çabalarını sona erdirmeli."

Görüntü Dökümü:

Portestolardan görüntü
Vatandaşların yürüyüşü
Ali Yalçın'ın açıklamaları
Genel ve detay görüntüler

HaberKamera: Ferhat EKİNCİ/ANKARA,

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır