• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Dünya Kadınlar Günü'nde şehit kızlarının kabrini ziyaret edip, gözyaşı döktüler


Dünya Kadınlar Günü'nde şehit kızlarının kabrini ziyaret edip, gözyaşı döktüler
08 Mart 2021, 18:03

EDİRNE’de yaşayan Hafize ve Süleyman Çetin çifti, Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 23 yaşında şehit olan kızları Nefise Çetin Özsoy'un kabrini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ziyaret edip, mezarına çiçek bıraktı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, 2016 yılının haziran ayında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 çocuk annesi Nefize Çetin Özsoy şehit oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şehit Özsoy'un annesi Hafize ve babası Süleyman Çetin, kızlarının kabrini ziyaret etti. Kızlarının mezarına çiçek bırakıp, dua eden acılı çift, gözyaşı döktü.

'BU ACININ TARİFİ YOK

Anne Hafize Çetin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü buruk kutladıklarını belirterek, "Bu acının tarifi yok. Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin. Ciğerimiz yanıyor, nefes alamıyoruz. Gece gündüz her saniye aklımızda. Tarifi olmayan bir şey. Dua okudum, Allah kabul etsin. Mekanı cennet olsun. Kızımın, bütün şehitlerin ve tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Söyleyecek söz yok, acım çok büyük" dedi.

'KADINLAR GÜNÜMÜ KUTLAMIŞTI'

Kızının sürekli kendisini aradığını ve en son kadınlar gününde çiçek gönderip, kutladığını belirten Çetin, "Kızımla günde 4 5 defa görüşürdük. En son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çiçek göndermişti. Çok cana yakın bir kızım vardı, rabbim kimseye bu acıyı göstermesin. Zaten sürekli beraberdik, torun bakıyordum. En son geldikten 2 ay sonra şehit düştü. Kadınlar günümü kutlamıştı. Sürekli, 'sizi seviyorum, yakın bir zamanda kavuşacağız' diyordu, kavuşamadık" şeklinde konuştu. 

KADINLAR GÜNÜNÜ BURUK KUTLUYORUZ'

Baba Süleyman Çetin, Dünya Kadınlar Günü'nü kızı olmadan 5'inci kez buruk kutladıklarını belirterek, “Edirne'de hiçbir partili veya sivil toplum örgütünden kadını görmedim. 5 yıldır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü buruk kutluyoruz. Ben illaki gelsinler, görsünler demiyorum. Vicdanlı insanlar ne olursa olsun bir şehit annesine gelip de halini hatırını sorsalar iyi olurdu diye düşünüyorum" dedi.

Şehit kızı ile en son konuştuklarında, kendisine sürpriz yapacağından bahsettiğini anlatan Çetin, "Kızım çok cana yakın biriydi, anneler, babalar gününü çok iyi bilirdi. Çok merhametliydi. Ne diyelim kader mi, kısmet mi, bize geldi. Bugün de buruk geçiriyoruz 8 Mart'ı. Diyecek bir şey yok. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunun yaşayan ve taşıyan bilir. Biz acıyla geldik, acıyla gideceğiz bu dünyadan. En son konuştuğumuzda, 'Baba 21 gün kaldı, sana büyük sürpriz yapacağım' dedi, 8 Haziran 2016 tarihinde bana en büyük sürprizi yaptı ve şehit oldu" diye gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehit mezarı
Şehit babanın mezara çiçek bırakması
Şehit mezarından detay
Anne dua etmesi
Kuran okuması
Hafize Çetin ile röp.
Mezarı temizlemeleri
Süleyman Çetin ile röp.
Süleyman Çetin'in göz yaşı dökmesi

HaberKamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır