• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

E-ticarette satışları arttırmanın 6 yolu


E-ticarette satışları arttırmanın 6 yolu
04 Mart 2021, 12:03

– ETicaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi, Projesoft CEO’su Bilgisayar Mühendisi Yüksel Eminoğlu, satıcılara, eticarette satışları artırmak için 6 yöntem önerdi. Eminoğlu, "Müşterileri site içinde izleyin, eksikleri görüp önlem alın, farklı ödeme yöntemleri kullanın, süreye bağlı indirimler tanımlayın, indirim ve kampanyaları şarta bağlayın ve farklı kargo opsiyonları sunun" dedi.

ETicaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi, Projesoft CEO’su Bilgisayar Mühendisi Yüksel Eminoğlu, eticarette satışları artırmanın 6 yolunu anlattı. Dünya genelinde eticaret hızla yükselirken bunun satış rakamlara da yansıdığını söyleyen Eminoğlu, "Statista’nın verilerine göre, 2019 yılında dünyada 3.5 trilyon dolar olan eticaret cirosu, 2020 yılında 4.2 trilyona yükselirken 2021’de ise pandeminin de etkisiyle 5 trilyon doları aşması bekleniyor. Eticaret istatistikleri daha detaylı incelendiğinde 1 milyon civarı eticaret sitesinin senelik bin dolar ve üstü ciro yaptığı görülüyor. Bu rakamlar, eticarette büyük bir rekabetin yaşandığı ve yarışın giderek daha da zorlaşacağı anlamına geliyor" diye konuştu.

SATIŞLARI ARTIRAN 6 YÖNTEM

Müşterileri site içinde izleyip, eksikleri görüp önlem alınmasını öneren Eminoğlu, “Sadece sitenize gelen kullanıcı sayısı ve satışı takip etmekle yetinmeyin, kategori, marka ve gerektiğinde de ürün bazlı dönüşümleri inceleyin. Bu işlem için kullanılan ücretsiz programlar, site içindeki arama, filtre tıklama, kategori, marka, ürün, sepet ve ödeme adımları gibi tüm aşamaları anlamlandıran bilgileri sisteminize gönderiyor. Yapılan bu analizler, eticaret siteniz için size eksik, hatalı veya düzeltilmesi gereken süreçler hakkında bilgi veriyor” ifadelerini kullandı.

"LANDİNG İLE MÜŞTERİ ÇEKİN"

Eminoğlu, "Eticaretin etkinliğini artırmasıyla reklam ücretleri de yükseldi, sitelere trafik çekmenin maliyetleri arttı. Bu konuda yapabileceğiniz etkili yöntemlerden birisi de ‘landing page’ denen sitenizde kategoriye özel siteler oluşturmak ve burada görsel ve içerik olarak müşteriyi cezbetmek. Reklam verilen dijital mecralar, eğer reklam verdiğiniz sayfanın içerik puanı iyi ise size daha iyi fiyata reklam verme fırsatı sunuyor. Bu sayede onlarca mecraya reklam vermek yerine daha etkin bir bütçe ile içerik ve görsel olarak daha doyurucu bir sayfaya trafik çekiliyor bu da satış ve dönüşümü artırıyor" dedi.

"FARKLI ÖDEME YÖNTEMLERİ KULLANIN"

Farklı ödeme yöntemlerini kullanmak gerektiğini aktaran Eminoğlu, “BKM tarafından paylaşılan rakamlara baktığımızda, Türkiye’deki eticaret alışverişlerinin yüzde 25’i sadece kredi kartı ile gerçekleşirken en büyük pay ‘kapıda ödemede’. Kapıda ödeme yönteminin çalışma şeklinden dolayı belli iş kollarında iade oranları da ister istemez yüksek olabiliyor. Yemek kartları ve ödül/puan sistemlerini sitenize entegre ettiğinizde oldukça iyi talep alındığını göreceksiniz. Bu yöndeki çalışmalar hem firmaların satışını artırıyor hem de bu şekilde hizmet veren site sayısı az olduğu için müşteri sayısı artıyor” diye konuştu.

"SÜREYE BAĞLI İNDİRİMLER TANIMLAYIN"

Müşteriyi sepete hızla gitmeye zorlayan kampanyalar için indirim öneren Eminoğlu, “Örneğin ‘ek yüzde 15 indirim için son 30 dakika’ gibi. Bu kampanyalar kararsız olan müşterilerin satın alma süreçlerini hızlandırıyor ve Google’ın paylaştığı yüzde 67’lik sepet terk oranlarında gözle görülür bir düşüş sağlıyor” ifadelerini kullandı.

"İNDİRİM VE KAMPANYALARI ŞARTA BAĞLAYIN"

Eminoğlu, “Günümüzde müşterilerin indirim kavramının olmadığı bir ürünü satın almak istemedikleri gözleniyor. Bu süreci bilen site sahipleri de her zaman bir indirim olgusu kullanıyor. Fakat bunu sadece indirim olarak değil bir sonraki alışverişe kaynak olarak da kullanabilirsiniz. ‘Örneğin, ‘X ürünü alana Y ürünü için yüzde 15 anında indirim ve bir sonraki alışveriş için de anında yüzde 15 indirim’ gibi bir kampanya, çok etkili olabilecek uygulamalardan biridir” dedi.

"FARKLI KARGO OPSİYONLARI SUNUN"

Milyonlarca müşterisi olan eticaret devlerinin yaptığı çalışmalarda ortaya çıkan en önemli kriterlerden bir tanesinin de satın alma kararında kargo ücretinin etkisi olduğunu vurgulayan Eminoğlu, “Örneğin kimi büyük eticaret sitelerinin yaptığı gibi yıllık belli bir ücret karşılığı tüm sene ücretsiz kargo ve diğer birçok başka avantajdan faydalanma imkânı sunulabilir. Müşterilere daha yavaş ama ücretsiz kargo seçeneklerinin de sunulması alışverişi artıracaktır” diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

  • OYAK Çimento Fabrikaları ile OYAK Denizli Çimento birleşti
  • Ticaret Bakanlığı: 58 firmaya 86,2 milyon lira para cezası uygulandı
  • Bakan Kacır: Otomotivde ihracatımız yüzde 13 arttı
  • Rekabet Kurumu: Türk şirketlerinin 2023 yılı işlem bedeli 163 milyar lira
  • BingX, Chelsea’nin resmi kripto para borsa ortağı oldu 
  • BtcTurk CEO’su Güneri: Yeni yılda hizmet yelpazemizi genişleteceğiz
  • Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş devam edecek
  • CANiK 2023 karnesini yayınladı; ihracatı yüzde 75 arttı
  • En fazla ihracat yapılan 3 il, İstanbul, Kocaeli ve İzmir

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır