• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

İstanbul Rumeli Üniversitesi burs imkanlarını duyurdu 


İstanbul Rumeli Üniversitesi burs imkanlarını duyurdu 
26 Temmuz 2023, 14:03

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından aday öğrencilere sağlayacağı burslara yönelik bilgi verdi. Üniversite, kendilerini tercih eden adaylara ‘Yöre Bursu’, ‘Tercih Bursu’ ve ‘Rumeli Bursu’ vereceğini duyurdu. 

Üniversitenin ‘Yöre Bursu’, ‘Tercih Bursu’ ve ‘Rumeli Bursu’ olmak üzere üç çeşit burs seçeneği olduğunu söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, “İlk 3 tercihte yüzde 45 yöre bursumuz, İstanbul ili Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Silivri ilçeleri ile Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerini ve tüm ilçelerini kapsıyor. Lisans ve ön lisans programları için (İlk ve Acil Yardım Programı haricinde), ilk üç tercihte yazan ve yerleşen bu il ve ilçelerdeki tüm öğrencilerimize yüzde 45 oranında yöre bursu vererek öğrencilerimize akademik eğitim imkânı sunuyoruz” diye konuştu. 

YÜZDE 30 ORANINDA TERCİH BURSU İMKANI 

Kuzgun, “Bir diğer bursumuz olan, ilk 5 tercihte yüzde 30 tercih bursumuz ile ilk 5 tercihte üniversitemizi tercih eden ve ÖSYM Başarı Bursu ile yerleşen tüm öğrencilere tüm bölüm ve programlarda yüzde 30 oranında tercih bursu olanağı sağlıyoruz” dedi. 

Kuzgun, “Yöre Bursu kapsamı dışında kalan bölgelerde üniversitemizin tüm lisans bölümleri (Psikoloji Bölümü hariç) ile ön lisans programlarında (İlk ve Acil Yardım Programı hariç) tam ücretli olarak ilk 3 tercihinde yazan ve yerleşen öğrencilere 20232024 EğitimÖğretim ücreti mali kayıtlarında lisans bölümlerinde yüzde 30+yüzde 30, ön lisans bölümlerinde ise yüzde 30+yüzde 15 oranında ilk 3 tercihte Rumeli bursu uygulanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Eğitim Haberleri

  • Aile ikna edildi, 2 kardeş yeniden okula kazandırıldı
  • İlk atandığı okuldan 44 yıl sonra emekli oldu
  • ‘Tercihim Türkçe Projesi’ ile Rumen öğrenciler Türkçe öğrenecek
  • İKÜ’de öğrenciler için geliştirilen Puma mobil uygulamasının lansmanı yapıldı 
  • 6 üniversite, 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı
  • Bakan Tekin: Afetlere insan etkisini azaltmak için eğitim sürecini hazırlayacağız
  • Eski Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Dünyanın kafası barıştan çok savaşla meşgul
  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Yazıcı, ilçedeki liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu
  • Bilfen Şirketler Topluluğundan Öğretmenler Günü'ne özel kutlama

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır