• Dolar
    Dolar 20.10 0.43%
  • Euro
    Euro 21.56 1.11%
  • Gram Altın
    Gram 1256.25 0.50%
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 2066.85 0.51%
  • Bitcoin
    Bitcoin 27682.05 0.41%
  • Ethereum
    Ethereum 1894.25 2.16%

Bakan Dönmez: Nisanda Karadeniz gazını Filyos'a getireceğiz


Bakan Dönmez: Nisanda Karadeniz gazını Filyos'a getireceğiz
22 Mart 2023, 13:03

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah nisan ayı içinde Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne getireceğiz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın halka arz edilmesi çalışmalarının yürütüldüğü, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni ziyaret etti. Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından çalışmaları sahada inceledi. Dönmez, sık sık bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldığını söyledi. Deprem dolasıyla sahada çalışanların bir kısmının afet bölgesine gitmek zorunda kaldığını belirten Dönmez, "Çünkü enkaz altında kalan aileler vardı. Bir yandan da arama kurtarma çalışmalarına TPAO ekipleri gerek insan kaynağı gerekse insan gücüyle destek olmuştu. Oradaki personelimizin büyük bir kısmı tekrar proje alanına geri döndü" dedi. 
Yerli gazda gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Dönmez, "Nasipse milletimizin de bizim de ekibimizin de sabırsızlıkla beklediği an artık yaklaşıyor. İnşallah çok kısa bir süre içinde, nisan ayı içinde Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne getireceğiz" diye konuştu.
Sahadaki çalışanların, özveri ve gayretle 7 gün 24 saat çalışmaları yürüttüğünün altını çizen Dönmez, "Acımız halen taze. Depremde birçok insanımızı kaybettik; ama yaraları süratle sarmaya çalışıyoruz. Yaraları sararken bir taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için daha önceden başlattığımız projeleri hayata geçirmek için yoğun bir mesai içerisindeyiz. Bu tip projeler 85 milyon insanımızın ortak projeleridir. Bu değerler, bu varlıklar 85 milyon insanımızın, gencinden yaşlısına, ortak malıdır. Ekibimiz de çalışanlarımız da bu bilinçle çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

  • TÜİK: Ekonomik güven endeksi mayısta yüzde 1,4 arttı
  • Çin Büyükelçisi Shaobin’den Türkiye’ye: Fırsatları birlikte keşfedeceğiz
  • Depremde ölen 43 bin 618 küçükbaş hayvanın dağıtımı Kahramanmaraş'ta başladı (2)- Yeniden
  • Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak
  • Yeni modellerin kış testleri Kuzey Kutbu'nda tamamlandı
  • TAV Technologies, Azerbaycan’da hizmet vermeye başladı
  • Teknosa’ya ‘ECHO Awards’ ödülü
  • BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
  • Cargill’e ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülü 

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır