• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

‘Gençlerle El Ele’ projesinden 40 bin öğrenci faydalanacak


‘Gençlerle El Ele’ projesinden 40 bin öğrenci faydalanacak
06 Ocak 2023, 16:03

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. yılına özel öğrenciler için ‘Gençlerle El Ele’ projesinin startını verdi. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi ve Balcı Vakfı'nın ortak projesi olan ‘Gençlerle El Ele’ üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere eğitim fırsatları sunmayı hedefliyor. Haliç yerleşkesinde lansmanı yapılan projeden 40 bin öğrenci faydalanabilecek.

İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin kurucusu, merhum Mehmet Balcı’nın eğitim fikirlerini yaşatmak ve gençlerin geleceklerine ışık tutmak amacıyla hayata geçirilen projeden, 40 bin öğrenci yaralanabilecek. Deneme sınavlarına giren, ilk 5, 10 ve 15 öğrenciye farklı eğitim fırsatları sunulacak. Projenin lansmanı üniversitenin Haliç Yerleşkesinde yapıldı. Lansman çok sayıda rehber öğretmen, okulve kurs müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

DODURKA: GENÇLERLE HER ZAMAN EL ELE OLMAK DÜŞÜNCESİNDEYİZ

Rektörü Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, İstanbul Rumeli Üniversitesinin 74 Vakıf Üniversitesi arasında 62. olarak kurulan ve 2016 yılında öğrenci kabulüne başlayan yeni bir üniversite olduğunu ifade ederek “Üniversite olarak gerek akademik gerekse sosyal faaliyetlerde çıtayı iyice yükseğe çıkarma amacındayız ama vakıf üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden biri, öğrenci bursları bakımından Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olmaktır. Üniversitemizin vakfı olan Balcı Vakfı’nın kurucu başkanı merhum Mehmet Balcı matematik öğretmeniydi ve en büyük hayali bir üniversite kurarak Türk Gençliğinin eğitimine katkı sağlamaktı. Kurmuş olduğu Rumeli Üniversitesi şu anda öğrencilerine sağladığı tam bursluluk oranı bakımından diğer vakıf üniversiteleri arasında yirminci sırada yer almıştır. Hedefimiz sadece kendi öğrencilerimize değil, ‘bu ülkenin tüm öğrencileri geleceğimizdir, onlar bizim de evlatlarımızdır’ düşüncesiyle farklı üniversitelerden başarılı öğrencilere burs vermektir. Toplantımızın adı gibi ülkemizin aydınlık geleceği için, ülkemizin gelecekteki siyasetçileri, yöneticileri, bilim insanları ve sanatçılarıyla yani gençlerle her zaman el ele olmak düşüncesindeyiz” dedi.

BALCI: TÜRKİYE’NİN HER BÖLGESİNDEN ÖĞRENCİLERE ULAŞIYORUZ

Balcı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fikriye Balcı ise konuşmasında "Büyük emeklerle kurulan ve bugün İstanbul Rumeli Üniversitesi aracılığıyla yüzlerce öğrenciye burs veren vakfımız aynı zamanda gençleri yeteneklerini keşfetmeleri için de desteklemektedir. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel; 2023 yılında İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile başlattığımız “Gençlerle El Ele “Projesi ile Türkiye’nin her bölgesinden öğrencilere ulaşarak, başarıyı ve eğitimi desteklemeye devam ediyor, Proje kapsamında Balcı Vakfı olarak, deneme sınavlarında dereceye giren öğrencileri de Balcı Vakfı Öğrenim Bursu Programına dahil ediyoruz. Kurucumuz Sayın Mehmet BALCI’nın fikirleri ışığında her geçen gün daha fazla öğrenciye ulaşmak ve onların eğitimlerini desteklemek üzere çalışmalarımıza devam ederken, İstanbul Rumeli Üniversitesi ile bugün binlerce öğrenciyi destekliyor ilerleyen yıllarda bu sayıların on binlere ulaşmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

DAŞ: HER DAİM ONLARI DESTEKLiYORUZ”

Proje Koordinatörü ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Serap Daş da proje hakkında şunları söyledi:

“Gençlerle el ele projesi Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına özel olarak kurucu vakfımız Balcı Vakfı, Sürekli Eğitim Merkezimiz ve Psikoloji ve Araştırma Merkezimizin bir araya gelerek oluşturduğu fikirlerle yola çıktığımız bir proje. Genel anlamda kurucu vakfımızın ve üniversitemizin misyonu da eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve öğrencilerin eşit şekilde eğitim almasına katkı sunabilmek. Aynı zamanda gençlere burs imkanları tanımak. Üniversite de okuyan öğrencilerimizin burs oranlarına baktığımız da yüzde 86 oranında olduğunu da görebiliyoruz. Bu fikirle her zaman gençlerin yanında olmayı arzuluyoruz. Hem sınav süreçlerinde hem üniversite hayatlarında hem de kariyer aşamalarında her daim onları destekleyen bir üniversite olarak bu projeye start verdik.”

“ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ İMKANLAR SUNUYORUZ”

Bu projenin üniversite sınavına hazırlanan üniversite adayı öğrencileri için tasarlandığını söyleyen Daş, “Öğrenciler, burada deneme sınavlarına girecek. 4 ayrı sınavla 40 bin aday öğrenciye ulaşacağız Her sınavda belirlenen derecelere giren öğrencilere çeşitli imkanlar sunuyoruz. 40 öğrenciye üniversite hayatlarının ilk yıllarında Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından ücretsiz yabancı dil eğitimi verilecek. Bu dil Almanca veya İngilizce olabilir. Öğrencinin kendi tercihine bağlı olarak seçebileceği bir eğitim. ‘Gelecek İçin El Ele’ projemizde sınav sürecinde ilk iki sınavda 15’e giren yani toplam 30 öğrencimize akademik kariyer danışmanlığı yapıyoruz. Bunu da Psikoloji Araştırma Merkezimizin liderliğinde ve Psikoloji bölüm başkanı hocamızın gözetiminde yapıyoruz. Bu şu demek; Öğrencilerin sınava hazırlanırken yemesi, içmesi, kaygı düzeyi, uyku düzeni, ders planlaması ve ders çalışma sistemi gibi her şeyiyle ilgilenmek. Bu anlamda da yanlarında olacağız. ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği için El Ele’ dediğimiz kısımda da sınavda dereceye giren ve 2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 5 bine giren ancak başka yerlerden burs alma imkanı olmayan öğrencileri de burs yönergemiz çerçevesinde Balcı Vakfı öğrenim bursu programına dahil ediyoruz. Biz İstanbul Rumeli Üniversitesi ve kurucu vakfımız Balcı Vakfı ile her yıl bu projeleri büyütmek, daha çok gence ulaşmak, onların eğitimi için onlara fırsatlar sunmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

ŞİMŞEK: ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK OLARAK DA DESTEKLENMELERİ GEREKİYOR

Rumeli Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek ise Psikoloji, Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak projeyi canı gönülden desteklediklerini ifade ederek, “Çağımızda gençlerin uğraştığı birçok sorunun yanı sıra mesleğe hazırlık, meslek seçim süreçleri ve akademik kariyer danışmanlığı alanında yaşadıkları sorunlar çok ciddi anlamda büyümüş durumda. Çünkü birçok kanaldan birçok etkiye maruz kalıyorlar. Bu da karar vermelerinde ya da kendileri için en sağlıklı seçimleri yapmalarında ciddi problemlere yol açıyor. Biz de bu anlamda gerçekleştirilen bu projeye bölüm olarak destek sunmak istiyoruz. Ciddi bir alt yapımızda var. Bütün bir ekip olarak bu projede destek verilecek olan öğrencilere psikolojik olarak da destek sunmak istiyoruz. Çünkü sadece derslere veya birtakım materyallerle sınava hazırlamak yeterli olmuyor. Bunun yanı sıra çocukların gerçekten de psikolojik olarak da desteklenmeleri gerekiyor” dedi.

Eğitim Haberleri

  • Aile ikna edildi, 2 kardeş yeniden okula kazandırıldı
  • İlk atandığı okuldan 44 yıl sonra emekli oldu
  • ‘Tercihim Türkçe Projesi’ ile Rumen öğrenciler Türkçe öğrenecek
  • İKÜ’de öğrenciler için geliştirilen Puma mobil uygulamasının lansmanı yapıldı 
  • 6 üniversite, 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı
  • Bakan Tekin: Afetlere insan etkisini azaltmak için eğitim sürecini hazırlayacağız
  • Eski Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Dünyanın kafası barıştan çok savaşla meşgul
  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Yazıcı, ilçedeki liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu
  • Bilfen Şirketler Topluluğundan Öğretmenler Günü'ne özel kutlama

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır