• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Uluslararası öğrenci olmak isteyenler vize başvurusu için sırada


Uluslararası öğrenci olmak isteyenler vize başvurusu için sırada
27 Aralık 2022, 10:03

 Round University Ranking'in (RUR) raporuna göre dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk üçte Amerika'daki eğitim kurumları yer alıyor. ABD vatandaşı olmayan, ancak eğitim almak isteyen yüzlerce öğrenci ise her yıl bu üniversitelere ve kurumlara kabul edilmelerini sağlayan F1 vizesine başvuruyor. Bu süreçte gerekli kriterleri sağlayamadığı için bürokratik engellerle karşılaşanlar ise çözümü danışmanlık almakta buluyor. 

RUR eğitim, araştırma, uluslararası çeşitlilik ve finansal sürdürülebilirlik kriterlerine göre dünyanın en iyi üniversitelerini belirlediği raporunda ilk 10'da ABD'den 7 üniversite bulunuyor. 85 ülkeden bin 32 üniversitenin yer aldığı listede ilk üçte California Teknoloji Enstitüsü, Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü konumlanıyor. ABD vatandaşı olmayan, ancak nitelikli ve prestijli bir eğitim almak isteyen yüzlerce öğrenci ise her yıl bu üniversitelere başvuruyor. Vize başta olmak üzere bu süreçte gerekli kriterleri sağlayamadığı için bürokratik engellerle karşılaşanlar ise çözüm olarak danışmanlık alıyor. 

PROSEDÜRLERİN SORUNSUZ TAMAMLANMASI SAĞLANIYOR

Chicago merkezli danışmanlık şirketi One Key Visa ise ABD’de okumak isteyen öğrencilere akademik başvuru ve vize kabul süreçlerinin her aşamasında danışmanlık desteği veriyor. Bürokratik prosedürlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. One Key Visa’nın Kurucusu Ashkan Kheirkhahvash da konuya dair yaptığı açıklamada başvuru, değerlendirme ve kabul süreçlerinin kültürel, finansal, sosyal ve psikolojik etkenler göz önünde bulundurularak hassas ve kişiye özel şekilde yönetilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

“DANIŞMANLIK HİZMETİMİZ VİZE BAŞVURUSUYLA SINIRLI DEĞİL”

Danışmanlık hizmetlerinin sadece vize sürecindeki bürokratik işlemlerle sınırlı olmadığının altını çizen One Key Visa’nın kurucusu Ashkan Kheirkhahvash, danışmanlıklarının adaylar ile yaptıkları görüşme ile başlayıp, kabul aldıkları okula kayıt yaptırmalarına kadar tüm süreci kapsadığını şu sözlerle ifade etti:

"Bizimle iletişime geçen adaylara süreçteki tüm aşamalarda A’dan Z’ye danışmanlık veriyoruz. Örneğin, en dikkate değer hizmetlerimiz arasında adayların sahip olduğu belirli kriterlere göre üniversite seçmelerine yardımcı olmak yer alıyor. Çünkü akademik kurumların tanımladığı kriterleri iyi okumak da bir uzmanlık ve yetkinlik gerektiriyor. Çünkü hangi koşulların olmazsa olmaz olduğu, ne derece esnetilebildiğini deneyimlerden faydalanarak analiz etmek, kabul alma olasılığı düşük kurumlara başvurmakla vakit ve enerji kaybetmemek gerekiyor. Başvuru sahibi için en uygun akademik kurum belirlendikten sonra, dil kursları için bile geçerli olan F1 öğrenci vizesine başvurmadan önce I20 formu, profesyonel özgeçmiş ve SOP (Amaç Bildirimi) gibi önemli aşamalarında da danışmanlık yaparak öğrencilerin donanımlı ve hazırlıklı hale gelmesini sağlıyoruz.

"GENÇLER KENDİLERİNİ ÖZGÜVENLİ VE ÖZGÜR HİSSETMELİ"

Öğrencilerin başvuru süreçlerinin her aşamasını öz güvenli, özgür ve konforlu bir şekilde tamamlayabilmelerine yardımcı olmak için başarısı kanıtlanmış yöntemlerle özel yol haritaları oluşturduklarını belirten Ashkan Kheirkhahvash, konuyu şöyle detaylandırdı:

"Başvuru sürecinin en önemli adımı vize görüşmesidir. Dolayısıyla bu adımı rahat bir şekilde tamamlamak için adayları vize görüşmelerine hazırlarken, eski konsolosluk vize görevlileri ile çok sayıda deneme görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Böylece öğrenciler, vize mülakatlarına tıpkı bir sınava iyi hazırlanırmış gibi çalışıyor ve öz güven kazanarak başarı şansını artırıyor. Ayrıca üniversitelerle iletişim kurmalarının da yolunu açıyoruz.”

“ÖĞRENCİLERİN HAYAL ETTİKLERİ EĞİTİM HAYATINA KAVUŞMALARINI SAĞLADIK”

Şimdiye dek çok sayıda öğrencinin hayalini kurduğu eğitim hayatına başlamasını sağladıklarını ifade eden Kheirkhahvash, "Uluslararası öğrencilerin kabul süreçlerini başarıyla tamamlamalarına ve öğrenci vizelerine başvurmalarına yardımcı olmak bizim için her şeyden önce büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı oluyor. Öğrencilerin önlerindeki engellerin kalkması, istedikleri eğitimi istedikleri yerde almaları için kendilerini yeterli ve özgür hissetmeleri çok önemli. Bu amaç doğrultusunda çalışmanın tatminini derinden hissediyor, öğrencilerin pürüzsüz şekilde ilerleyen süreçler sonunda istedikleri okullara yerleşmelerine katkıda bulunmuş olmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

"E2 VE EB5 VİZELERİNDE DE REHBERLİK EDİYORUZ"

F1 vizesi dışındaki vize türlerinde de danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden Kheirkhahvash, "Danışanlarımızın çoğu uluslararası öğrenciler olmasına rağmen, ABD'de iş kurmak veya yatırım yapmak isteyen kişilerin ihtiyaç duyduğu vizelerin alınma süreçlerinde de adaylara profesyonel destek veriyoruz. Bunlar arasında yer alan E2 vizesi göçmen olmayanlara hitap ederken, EB5 ise Yeşil Kart veya Kalıcı İkamet olarak bilinen bir göçmen vizesi türü olarak kabul görüyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim Haberleri

  • Aile ikna edildi, 2 kardeş yeniden okula kazandırıldı
  • İlk atandığı okuldan 44 yıl sonra emekli oldu
  • ‘Tercihim Türkçe Projesi’ ile Rumen öğrenciler Türkçe öğrenecek
  • İKÜ’de öğrenciler için geliştirilen Puma mobil uygulamasının lansmanı yapıldı 
  • 6 üniversite, 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı
  • Bakan Tekin: Afetlere insan etkisini azaltmak için eğitim sürecini hazırlayacağız
  • Eski Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Dünyanın kafası barıştan çok savaşla meşgul
  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Yazıcı, ilçedeki liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu
  • Bilfen Şirketler Topluluğundan Öğretmenler Günü'ne özel kutlama

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır