• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

BAU’da akademik yıl THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile açıldı


BAU’da akademik yıl THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile açıldı
03 Ekim 2022, 15:03

Akademik yıl açılışıyla eğitime başlayan Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) ilk ders, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat tarafından verildi.

Bahçeşehir Üniversitesi 20222023 akademik yılı, 3 Ekim Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı. Üniversitede gelenekselleşen ‘ilk açılış dersini’ ise THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat verdi. Üniversitenin Güney kampüsünde gerçekleştirilen akademik törene Bolat’ın yanı sıra; BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra öğrenimini Stanford Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi’nde tamamlayan Bolat’a ilk ders konuşması sonrasında ‘Pioneer Professor’ unvanı verildi.

“DEV ESERLER İÇİN KARINCA GİBİ ÇALIŞILMALI”

Akademisyen ve öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Necip Fazıl'ın çok güzel bir sözü aklıma geldi. ‘Dev gibi eserleri ortaya koymak için karınca gibi çalışmak gerekiyor.’ Hakikaten ancak böyle oluyor arkadaşlar. 2005 yılından beri ben de bir fiil içinde Türk Hava Yolları'nda bugüne kadar gelmiş bütün arkadaşlar karınca gibi çalıştı. Ancak o zaman bu eserler ortaya çıkıyor. Ben burada hocalık da yaptım. Güzel günlerim de oldu. Ve o güzel günlerin en önemli kazançlarını da buradan aldım. Ömrümüz olur mu bilmiyorum ama 50’nci yılda da umarım daha büyük bir kampüste, burada kutlamak nasip olur diyorum” dedi.

“ASLA İNANCIMIZI KAYBETMEDİK”

Törende konuşan Enver Yücel ise  “Üniversitemizin kuruluşundan bu yana çok yıl, çok şey geçti. Biz ayaktayız. İlk açılışımızı Sayın Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile yapmıştık. İlk konuşmayı o yapmıştı. O gün, ‘Burada bir iddia var, hepimiz bunu takip edeceğiz. Ben yapacağınıza inanıyorum’ demişti. O günden bugüne birçok sıkıntı da yaşadık. Ama inancımızı kaybetmedik. Biz Harward olmak için 150 yıl bekleyemeyiz diyerek bugünlere geldik” diye konuştu. 

“ÇEYREK ASRI DEVİRDİK”

Geçirdikleri 25 yıl ile çeyrek asrı devirdiklerini belirten Yücel sözlerine şu şekilde devam etti:

“Artık bizler de gençlikten olgunluğa evriliyoruz. Artık olgun bir üniversiteyiz. Biz o günkü iddiamızı, ikinci çeyrekte de devam ettireceğiz. Dünyayı hep birlikte izliyoruz. Dünya iyi gitmiyor. Bunu değiştirecek yine bilim ve akademidir.  Sizler 25 yılda bu eseri yarattınız. Gelecek 25 yıllarda da çok daha şeyi gösterebileceğinize inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılını, 20222023’ü, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, üniversitemizin 25’inci yılını coşkuyla heyecanla bu sene hep kutlayacağız. Çok daha güzel günler bizi bekliyor.”

“CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINA ÖZEL BURS VERECEĞİZ”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Şirin Karadeniz de “Bugün hem heyecanlı hem de çok mutluyuz. Yeni akademik yılımızın büyük BAU ailesi için sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum. 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim en büyük eserim Cumhuriyettir’ diyerek aklı ve bilimi temel aldığı bu yolda bilim üreten Cumhuriyetin gelecek nesillerini eğiten ve bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyen üniversitemizin ise 25’inci yılına şahitlik edeceğiz. Bu önemli yıl içerisinde üniversitemizin birbirinden değerli etkinlikleri olacak. Bizler bilim insanları olarak üreteceğimiz nitelikli akademik çalışmalar ile ülkemize ve dünyaya katkı sağlamaya bu yıl da devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, BAU olarak en anlamlı armağanlarımızdan birinin bir sonraki yüzyılı tasarlayacak bilim insanlarını yetiştirmek olduğunu düşünerek ve mütevellit başkanımızın da desteklerini alarak 100’üncü yılımızda yüz doktor öğrencimize eğitim bursu vereceğimize gururla söylemek isterim” ifadelerini kullandı. 

 

Eğitim Haberleri

  • Aile ikna edildi, 2 kardeş yeniden okula kazandırıldı
  • İlk atandığı okuldan 44 yıl sonra emekli oldu
  • ‘Tercihim Türkçe Projesi’ ile Rumen öğrenciler Türkçe öğrenecek
  • İKÜ’de öğrenciler için geliştirilen Puma mobil uygulamasının lansmanı yapıldı 
  • 6 üniversite, 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı
  • Bakan Tekin: Afetlere insan etkisini azaltmak için eğitim sürecini hazırlayacağız
  • Eski Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Dünyanın kafası barıştan çok savaşla meşgul
  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Yazıcı, ilçedeki liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu
  • Bilfen Şirketler Topluluğundan Öğretmenler Günü'ne özel kutlama

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır