• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

DHA YURT BÜLTENİ - 15


DHA YURT BÜLTENİ - 15
29 Eylül 2022, 00:03

Görüntü Dökümü

Programa katılan
Programdan detay
Vali ve Belediye Başkan Vekili Demirtaş'ın konuşması
Röportajlar
Genel ve detay görüntüler

HaberKamera: EMRULLAH KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),

==============================================

2) 'YOL VERME' TARTIŞMASINDA TÜFEKLE CİPE ATEŞ AÇTIĞI ANLAR KAMERADA (2)
 
3 ŞÜPHELİ DE YAKALANDI
Adana'da, 'yol verme' nedeniyle tartıştığı kişinin kullandığı cipe pompalı tüfekle ateş açan Bilal Can E. (22) ile yanındaki Enes Ş. (22) ve M.E.E. (17), bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından, olaydan yaklaşık 1 saat sonra merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde bir sokakta otomobilde yakaladı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

Adli tıp biriminin dış görüntüsü
Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber Kamera: Gülşah ÖZGEN Yaşar SERİNTÜRK/ADANA,

==============================================

3) BATMAN'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ
 
BATMAN'da, yolun karşısına geçmek isteyen Faysal Altay, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

Kaza, akşam saatlerinde Siirt Çevre Yolu üzerinde bulunan özel bir hastanenin önünde meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan Faysal Altay'a sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Altay ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine hastanenin sağlık görevlileri Altay'a ilk müdahaleyi yaptı. Ardından sedyeyle hastaneye götürülen Altay, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olay yerindeki otomobil sürücüsü polis tarafından gözaltına alınırken, Altay'ın cansız bedeni Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Altay'ın yakınları morgun önüne akın ederken, sürücünün emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü

Faysal Altay'ın sedyeyle hastaneye götürülmesi
Hastane önünden detay
Morg önünde toplanan kalabalık

HaberKamera: Bayram AYHAN/BATMAN,

==================================================

4) YURTTA ÇIKAN YANGINDA 11 ÖĞRENCİ DUMANDAN ETKİLENDİ
 
SİVAS'ın Zara ilçesinde, lise yurdunun kazan dairesinde çıkan yangında dumandan etkilenen 11 öğrenci tedaviye alındı.

Yangın, sabah saatlerinde ilçede bulunan Mehmet Habib Soluk Fen Lisesi Yurdu'nun kazan dairesinde çıktı. Kabloların erimesi sonucu çıkan yangını fark eden yurt görevlileri durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Zara Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, 11 öğrenci binayı saran dumandan etkilendi. Baş ağrısı ve mide bulantısı şikayeti yaşayan öğrenciler ambulansla kaldırıldıkları Zara Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.  Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

Hastaneden görüntü
Ambulansla getirilen öğrenciler

HaberKamera: Arife Defne ARSLAN/SİVAS,  

============================================

5) İRANLI MAHSA AMİNİ'NİN ÖLÜMÜNÜ SAÇLARINI KESEREK PROTESTO ETTİLER
 
TUNCELİ'de bir grup kadın, İran'da saçı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Masha Amini'nin hayatını kaybetmesini yürüyüş yaparak ve saçlarının bir kısmını keserek protesto etti.

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından saçı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini'nin yaşamını yitirmesinin ardından bu ülkede başlayan protestolar, tüm dünyaya yayıldı. Tunceli'de Kadın Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce kadın, Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek ellerinde Mahsa Amini'nin fotoğrafları ve çeşitli pankartlarla slogan atarak Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Aralarında Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay'ın da bulunduğu kadınlar, ellerinde makaslarla saçlarının bir kısmını keserek İranlı Mahsa Amini'nin öldürülmesini protesto edip, oturma eylemi yaptı.

'İRAN'DA ÖZGÜRLÜKLERİ İÇİN DİRENEN KIZ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ'
Platform adına açıklama yapan Fatoş Argın Taşkale, İran'daki kadınların yanında olacaklarını belirterek, "Mahsa Amini, başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle işkenceyle katledildi. Mahsa Amini yıllardır süren kadın düşmanı gerici, tekçi, erkek egemen molla rejiminin yürüttüğü politikaların sonucunda katledilen kadınlardan sadece birisi. Mahsa Amini'nin saç teli bugün başta İranlı kadınlar olmak üzere İran halkının ve dünya kadınlarının özgürlük direnişinin bayrağı olmuştur. Mahsa Amini cinayetinin ardından kitleselleşen ve sokağa taşan halkın tepkisi İran rejiminin halk nezdinde bir karşılığı olmadığını gösteriyor. İranlı kadınlara yönelik saldırılarda, İnsan hakları yetkililerinin açıklamalarına göre 70'in üzerinde insan katledilmiştir. Yüzlerce insan işkenceyle gözaltına alınmıştır. İran'da özgürlükleri için direnen kız kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İranlı kız kardeşlerimizin mücadelesi bizlerin de mücadelesidir. Onların mücadelesini bir kez daha buradan selamlıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

Toplanan kadınlar
Yürüyüş yapan kadınlar
Kadınların saçlarını makasla kesmesi
Fatoş Argın Taşkale'nin konuşması
Genel ve detay görüntüler

HaberKamera: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ,

================================================

6) DİLENCİNİN, KOLTUK DEĞNEĞİNE SAKLADIĞI PARAYI ZABITA BULDU
 
SİVAS'ta, zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilencinin koltuk değneğinin içinden 730 TL para çıktı.

Kent merkezinde devriye görevinde bulunan Sivas Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşlardan para dilenen S.D.'yi fark etti. Ekipleri gören dilenci kaçmaya çalışırken yakalandı. Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürülen dilencinin üzerinde arama yapıldı. Dilencinin koltuk değneğinden şüphelenen ekipler, tutacak kısmını söktüklerinde boru kısmına gizlenmiş 730 TL para buldu. Paraya el konulurken S.D. hakkında ise Kabahatlar Kanunu 30'uncu Maddesi Gereğince 277 lira para cezası uygulandı. S.D.'nin yakalanmadan kısa süre önce Malatya'dan kente geldiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

Koltuk değneğinden çıkan paralar
Dilencinin görüntüsü

Haber: Alperen YILDIZ/SİVAS,

=====================================================

7) YTB BAŞKANI EREN: TÜRKİYE BALKANLAR İÇİN BİR İSTİKRAR UNSURU 
 
YURTDIŞI Türkler ve Aile Toplulukları Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Edirne'nin halen kültürel olarak Balkanların başkenti olduğunu ifade ederek, "Türkiye, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Balkanlar için çok önemli bir istikrar unsuru. Türkiye'nin Balkanlardaki gücü, varlığı, anlamı, büyükelçiliklerimizin yaptığı çalışmalar, TİKA'nın, Yunus Emre'nin, YTB'nin, Maarif Vakfı'nın, Kızılay'ın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının, hepimizin yapmış olduğu çalışmalar Balkanlar ve Türkiye'yi birbirine bağlıyor" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Aile Toplulukları Başkanlığı'nın (YTB), Edirne Koordinasyon Ofisi, düzenlenen törenle açıldı. Kent merkezinde, restore edilen tarihi bir konağın tahsis edildiği ofisin açılışına Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'nin Balkanlar için önemine değinerek bir istikrar unsuru olduğunu belirtti. YTB'nin ortaya çıkışının büyük bir stratejinin parçası olduğunu değerlendiren Eren, "Devletimiz son 20 yılda sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde dış politikada bir paradigma değişimine, kültürel ve eğitim diplomasisi anlamında bir atılıma yöneldi. Bu süreç içerisinde devlet olarak da devletin ilgili kurumları olarak da bizler öğrendik, neyi öğrendik? Büyük bir devlet olabilmek için bölgesel bir aktör, bölgesel düzenin kurucuları içerisinde olup, küresel bir aktör olabilmek için belli alanları da boş bırakmamamız gerektiğini görmüş olduk. Bunların başında, YTB açısından baktığınızda yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız geliyor. Biz kurum olarak, bizlere çizilen, sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği misyon doğrultusunda; 'nerede bir vatandaşımız varsa oradayız' şiarıyla çalışmaya gayret ediyoruz. Yurtdışındaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz, insan odaklı bir yaklaşım içerisinde onların yanında olduğumuzu belirtmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

'EDİRNE'DE KALICI OLMALIYIZ DİYE DÜŞÜNDÜK' 
YTB ofisinin Edirne'de açılmasının önemine vurgu yapan Eren, "Birincisi yurtdışından gelen bir vatandaşımızın ilk geldiğinde onlara ilk 'hoş geldiniz' diyen şehir Edirne. Giderken de onlara 'hoşçakalın' diyen şehir de Edirne. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan her sene 1,5 milyona yakın insanımız Avrupa'dan arabalarına yüklerini alarak, çoluğunu, çocuğunu, akrabasını alarak giriş yapıyor ve Türkiye'de 11.5 ay geçirdikten sonra ayrılıyor. Yurtdışından gelen vatandaşlarımızın turist olarak da bıraktığı ekonomik çıktıya baktığımızda da diğer turistlere göre daha fazla katkı sağladığını görmüş oluyoruz. Dolayısıyla bu insanlarımızın bu yolculuklarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Kapıkule'de Sınır Kapısı'nda son 4 yıldır Edirne Valiliğimizin desteğiyle hemen gümrük alanının yanında 3 bin 600 4 bin metrekare bir bölgede vatandaşımıza karşılama, uğurlama organizasyonu yürütüyoruz ve bir dinlenme alanı oluşturduk. Bu kapsamda zaten insanlarımız Edirne'yi çok seviyor. Biz de bu çalışmayı daha verimli, içeriğini daha da zenginleştirmek üzere aynı zamanda Edirne'de kalıcı olmalıyız diye düşünmüştük" dedi.

'TÜRKİYE BALKANLAR İÇİN İSTİKRAR UNSURU' 
Edirne'nin halen kültürel olarak Balkanların başkenti olduğunu söyleyen Eren, Türkiye'nin de bir istikrar unsuru olduğunu belirtti. Eren, "Ben en son sayın Cumhurbaşkanımızın Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek ziyaretlerine iştirak ettim. O ziyaretlerinde bir kez daha yakından müşahede etme imkanı buldum, hakikaten Türkiye, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Balkanlar için çok önemli bir istikrar unsuru. Türkiye'nin Balkanlardaki gücü, varlığı, anlamı, büyükelçiliklerimizin yaptığı çalışmalar, TİKA'nın, Yunus Emre'nin, YTB'nin, Maarif Vakfı'nın, Kızılay'ın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının, hepimizin yapmış olduğu çalışmalar Balkanlar ve Türkiye'yi hem birbirine bağlıyor" diye konuştu. 

'BU BİR BAŞLANGIÇ, ÖNEMLİ OLAN SONRASI' 
Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da, YTB'nin Edirne'de başarılı işlere imza atacağına inandığını kaydetti. Kırbıyık, "Edirne'nin Balkanlar'daki manevi başkentlik rolü günümüzde de devam ediyor. Bunun tezahürlerini de görüyoruz. Aslında bir açıdan ticarette görüyoruz, bir açıdan eğitimde görüyoruz, ziyarette görüyoruz, gönül coğrafyamızdan buraya olan ilgide görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

YTB Başkanı Eren'in misafirlerle sohbeti
Edirne Ofisi önündeki kalabalık
Vali Kırbıyık'ın karşılanması
Protokolden detay
YTB Başkanı Eren'in konuşması
Vali Kırbıyık'ın konuşması
Kokteylden detay
Edirne Ofisi tabelası
Edirne Ofisi binası genel

Haber Kamera: Olgay GÜLER / EDİRNE,

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır