• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3


DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3
28 Eylül 2022, 17:03

Avcılar'da iki grup arasındaki silahlı kavgada yaralanan Emir N. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilirken, hastane önüne gelen otomobildekiler, yaralının yakınlarına silahla ateş etti. Saldırıda Aziz Atacan Gamsızoğlu hayatını kaybetti. Avcılar'da Emir N.'nin yaralandığı silahlı kavganın ise güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. 
Cihangir Mahallesi'nde dün gece saatlerinde iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada silahla yaralanan Emir N. Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının yakınları hastanenin önünde beklediği sırada otomobil ile gelen kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Aziz Atacan Gamsızoğlu ve Ali K. yaralandı. Aziz Atacan Gamsızoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olaya karışan otomobil ise Avcılar'da bulundu. Emir N.'nin yaralandığı silahlı kavganın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, bir iş yerindeki oturan kişilerin yanına yaklaşan bir kişi, tabancayla ateş ediyor. Çevredekilerin ise kaçtığı görülüyor.

Görüntü Dökümü:

Olayı başlatan silahlı saldırı 
Arşiv
Hastane önündeki önlemler
Ölen adamın fotoğrafları
İsabet alan araç 


===================================

2 BAĞCILAR'DA MOTOSİKLETİN YANINDA KÖPEĞİ KOŞTURAN ŞÜPHELİYE CEZA

Derya EVREN/İSTANBUL, BAĞCILAR'da motosiklet kullanırken bir köpeği de tasmasından tutarak koşturan Ö.D.'ye 196 lira para cezası kesilerek hakkında adli işlem başlatıldı.
Bağcılar 100 Yıl Mahallesi'nde, bir kişinin motosiklet kullanırken tasmasından tuttuğu köpeği koşturduğu anlara sosyal medyada yayınlandı. Görüntüler tepki toplarken, polis köpeği koşturan motosikletlinin kimlik tespiti için çalışmalara başladı. Yapılan çalışmalarda şüphelinin Ö.D. olduğu belirlendi.
Ö.D.'nin köpeğin sahibi olduğu, köpek iş yerinden kaçınca motosikletle peşinden gittiği ve köpeği yakalayınca da bu şekilde iş yerine götürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan Ö.D.'ye trafiği tehlikeye düşürmek suçundan 196 lira para cezası kesilirken 'Hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçundan da hakkında adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü

Şüphelinin motosikletle köpeği koşturduğu anlar cep telefonu kamerası
Şüphelinin emniyete götürülmesi


====================================

3 ŞEHİT ENES BIYIK İÇİN EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

Alper KORKMAZBurak KESKİNCİ / İSTANBUL, KOCAELİ'de Donanma Komutanlığı içerisinde yaşanan kazada şehit olan Sözleşmeli Er Enes Bıyık için evinin önünde helallik alındı.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı'ndaki Tersane Komutanlığı'nda yaşanan kaza sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Enes Bıyık'ın cenazesi helallik için Sultanbeyli'deki evine getirildi. Şehidin annesi Safiye Bıyık, babası Fikri Bıyık ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Edilen dualar ve helallik istenmesinin ardından şehidin cenazesi tören için Pendik 15 Temmuz Şehitler Camii'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

Şehit evinden görüntü
Kalabalıktan görüntü
Aileden görüntü
Cenaze aracının gelişi
Helallik alınması


=====================================

4 ATAŞEHİR'DE EVİNİ SİLAH İMALATHANESİNE ÇEVİREN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Derya EVREN/İSTANBUL, ATAŞEHİR'de evinin bodrum katını imalathane gibi kullanarak kurusıkı tabancaların namlularını değiştirip silah haline getiren şüpheli tutuklandı. Şüphelinin yakalanmamak için evi yerine otelde kaldığı öğrenildi. Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda evde ve otel odasında çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, A.S.M. isimli bir şüphelinin Ataşehir ilçesi Barbaros Mahallesi'ndeki evinin bodrumunu imalathane gibi kullanarak, kurusıkı tabancalardan silah ürettiğini belirledi. Şüpheliyi bir süre takip eden polis, A.S.M.'nin evinin yanı sıra, otelde kaldığını da fark etti. Operasyon düzenleyen ekipler A.S.M.'yi otelde gözaltına aldı.
Evin bodrum katında yapılan aramada namlu kısmı kesilmiş ve birleştirmeye hazır 7 kurusıkı kabzesi, 2 susturucu aparatı, silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, pres makinesi, mermi ve parçalanmış telefon ele geçirildi. Şüphelinin otel odasındaki aramalarda ise, 3 ruhsatsız tabanca, 14 kurusıkı tabanca, 35 boş şarjör ile 28 mermi ve 4,5 gram uyuşturucu bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.S.M., tutuklandı. 

Görüntü dökümü

Eve ve otele operasyon yapılması
Evde arama yapılması
Ele geçirilen malzemelerden görüntü


======================================

5 BİREYSEL SİLAHSIZLANMA GÜNÜ'NDE MAÇKA PARKI'NDA 'SESSİZ AYAKKABILARIN YÜRÜYÜŞÜ' 

Nedim BAYHAN Ömer HASAR İbrahim MAŞE Zeki GÜNAL /İSTANBUL 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü'nde Maçka Demokrasi Parkı'nda 'Sessiz ayakkabıların yürüyüşü' adlı etkinlik düzenlendi. Umut Vakfı'nın düzenlediği etkinlikte bir araya gelen Türkiye'nin farklı illerinde silahla hayatını kaybedenlerin aileleri, yakınlarının ayakkabılarını yan yana koyarak silahsızlanma çağrısı yaptı.
Umut Vakfı 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü'nde, Maçka Demokrasi Parkı'nda 'Sessiz ayakkabıların yürüyüşü' adlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanında silahla vurularak hayatını kaybedenlerin anneleri, babaları, kardeşleri ve yakınları bir araya geldi. Aileler etkinlikte birbirlerine destek oldu kendi yaşadıkları olayları anlattı. Birçok aile yakınlarının ölümüne sebep olan kişilerin ceza almadığını bir an önce cezalandırılmaları gerektiğini belirtti. Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özben Önal da etkinlikte aileler ile bir araya gelerek acılarını paylaştı. Etkinlikte hayatını kaybedenlerin yakınları sırayla kürsüye gelerek konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından pandomim gösterisi gerçekleşti. Etkinlik ailelerin, yakınlarının ayakkabılarını yan yana koyarak silahsızlandırma çağrısı yapmasıyla sona erdi. 

"MASUM İNSANLARIN KATİL KURŞUNLAR İLE ÖLMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"           
Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özben Önal "Aramızda büyük acılar yaşamış dostlarımız var. Bugün onların konuşma vakti. Şunu söylemek istiyorum; Umut Vakfı Başkanlığının annem Nazire Dedeman'ın vefatı üzerine devir aldım. Tam 29 yıl boyunca annemle birlikte ben de kardeşim Umut'un bir silahla öldürülmesinin acısını yaşıyorum. Biz Umut Vakfı olarak yaşadığımız bu acı olay sonrasında çocuklarımız masum insanların tabiri caizse şehir eşkıyası insanların katil kurşunları ile ölmemesi için mücadele ediyoruz" dedi.  

"İNSAN EVLADINI RÜYASINDA GÖREBİLMEK İÇİN DUA EDER Mİ?"
Oğlu bahçelerinde köpekle oynarken vurularak hayatını kaybeden Mustafa Atıcı "Kim tarafından ateşlendiği belli olmayan ve 'yorgun mermi' adı verilen katil bir mermi ile 15 yaşındaki oğlumuzu kaybettik. Acı anlatılmaz, adlığımız her nefeste, gittiğimiz her yerde hatıraları var onlarla yaşıyoruz. Şöyle düşünün bir insan akşam yattığında evladını rüyasında görebilmek için dua eder mi? Biz bunu yaşıyoruz. Sabah kalktığımızda 'Allah'ım inşallah rüyadır' diyerek odasına gidiyoruz ama yok. Kimsenin bunu kimseyi yaşatmaya hakkı yok. Bunun için gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması gerekiyor. Bugün televizyonda akşam haberlerine bakamıyoruz. Çoğu haber silahlı şiddet oluyor. Sivil insanların silahlanmasındaki amaç nedir?" diye konuştu.  

"SON GİYDİĞİ KIYAFELERİ KOKLUYORUM"
Kızını kaybeden Nakşiye Konyar, "Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir magandanın silahından çıkan kurşunla hayattan koparılan Büşra Konyar'ın annesiyim. Sizler Büşra'yı tanır mısınız? Tanımazsınız. Nereden bileceksiniz? Büşra'nın hayallerini bilir misiniz? Herkese eşit davranan, kimseyi incitmeyen, hayata neşeyle bakan, hayalleri olan pırıl pırıl, zeki, 17 yaşında bir çocuktu o. O mermi sadece Büşra'yı değil, bizleri yani ailemizi sevdiklerini de hayattan kopardı. Geride acılı bir baba ve anne ile iki de hayata küsmüş kardeş bıraktı. Nereye baksam Büşra'mı görüyorum. Onunla yaptığımız aktiviteler, oturduğu, yattığı, gezdiği yerler hiç aklımdan çıkmıyor. Son giydiği kıyafetlerini alıyorum, kokluyorum. Babası ne kadar dik dursa da bizlere hissettirmemeye çalışsa da gece yatağında gizli gizli ağlıyor, kahroluyor" şeklinde konuştu.  

Görüntü Dökümü

Yakınlarını kaybeden ailelerden genel ve detay görüntü
Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özben Önal'ın konuşmasından görüntü
Oğlu bahçelerinde köpek oynarken vurularak hayatını kaybeden Mustafa Atıcı'nın konuşmasından görüntü
Kızı vurularak kaybeden Nakşiye Konyar'ın konuşmasından görüntü
Pandomim konuşmasından görüntü
Vefat eden kişilerinin ayakkabılarının yan yana koyulmasından görüntü


=======================================

6 DÜNYANIN EN UZUN BOYLU KADINI RUMEYSA İLK KEZ UÇAĞA BİNEREK ABD'YE GİTTİ

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, DÜNYANIN en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2 metre 15 santim boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, ABD'ye gitti. Hayatında ilk kez uçak yolculuğu yapacak olan Gelgi'nin, San Francisco yolcuğu 13 saat sürecek.
Boyu ve hastalığı nedeniyle sedye ve refakatçi yardımıyla seyahat etme zorunluluğu olan 25 yaşındaki Rumeysa Gelgi, THY desteğiyle ABD'ye gitmek için İstanbul Havalimanı'na geldi. Gelgi 2 metre 15 santim boyu nedeniyle sedyeyle yolculuk yapacak. Karabük'ten annesi Safiye Gelgi ile birlikte İstanbul Havalimanı'na gelen Rumeysa, bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra uçağa gitti. Guinness Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın en uzun boylu kadını' olarak giren Rumeysa, havalimanındaki yolcuların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

'SEDYE İLE UÇMAK DURUMUNDA KALDIM'
İlk kez uçağa binmenin heyecanını yaşayan Rumeysa Gelgi, "Öncelikle çok heyecanlıyım. Bu benim hem ilk uçak yolcuğum hem de ilk yurt dışına çıkışım olacak. Fakat bu yolculuk sadece benim için değil, bir çok kişi için ilk olacak. Çünkü sedye ile seyahat etme opsiyonu sadece ciddi rahatsızlığı bulunan, yoğun bakımdanyoğun bakıma giden hastalar için geçerli bir opsiyon. Fakat benim omurga eğriliği rahatsızlığım nedeniyle, uzun süre oturamama durumum olduğu için ben sedye ile uçmak durumunda kaldım. Sedye ile yolcu olarak seyahat etmek başlangıçta biraz meşakkatli bir işlem. Başta THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, İsmail Velioğlu ve diğer yetkililerin özel ilgileri sayesinde tüm detaylar kolaylıkla haledildi" dedi.

BİRKAÇ AY ABD'DE KALACAK
ABD'ye yapacağı ziyaret hakkında basın mensuplarına bilgi veren Gelgi, "Birkaç ay ABD'de kalmayı planlıyorum. ABD'ye birkaç amaç için gidiyorum. İlk olarak ziyaret, aynı zamanda mesleki kariyerimi ilerletmek. Orada bulunduğum süre içerisinde Guinness World Records ile çok güzel bir iş birliğimiz olacak" diye konuştu. 

Görüntü dökümü

Rumeysa Gelgi'nin havalimanından görüntüleri
Bilet ve bagaj işlemlerinden görüntüler
Rumeysa Gelgi'nin açıklamaları
Detay görüntüler

 
==================================

7 BEYLİKDÜZÜ'NDE KAZA SONRASI KAVGA KAMERADA

Oğuzhan CİN Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, BEYLİKDÜZÜ'nde iki otomobilin karıştığı kazanın ardından sürücüler kavga etti. Tarafları çevredekiler yere yatırarak güçlükle ayırırken, kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Adnan Kahveci Mahallesi'nde dün gece saatlerinde iddiaya göre, iki otomobilin karıştığı kaza sonrası taraflar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda yumruklar havada uçuştu. Çevredekiler, tarafları yere yatırarak güçlükle sakinleştirdi. Sürücüler olay yerinden ayrılırken, o anları çevredekiler cep telefonu kamerasıyla kaydetti. 

Görüntü dökümü:
 
Cep telefonu görüntüsü
Tarafların kavga anı
Çevredekilerin müdahalesi 


====================================

8 BAKAN YANIK: MEDYANIN BAZI NOKTALARDA BAZI HASSASİYETLERİ GÖZETMESİ GEREKİYOR

Yalın Onat ERGÖR Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  'Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı' düzenledi. Çalıştayda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ailenin bir araya gelme sıklığının da azaldığını görüyoruz. İşte bu noktada medya önemli bir sorumluluğun muhatabı oluyor. Medyadan aile bütünlüğünü ve ailenin sürekliliğini teşvik eden, çocukların, gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacak bir yayıncılık anlayışı bekliyoruz. Medyanın da bazı noktalarda bazı hassasiyetleri gözetmesi gerekiyor. Bu zorunluluk medyanın topluma ve değer sistemimize karşı ahlaki bir sorumluluğudur "dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni medyanın aile kavramı üzerindeki etkilerini, aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların yeni medyada temsili, karşılaşılan sorunlar, bu sorunlara ilişkin olumlu ve yapıcı çözüm önerilerini ele almak üzere 'Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı' düzenledi. Beyoğlu'nda düzenlenen Çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Cem Ural, çeşitli kamu kurum temsilcileri, medya temsilcileri, akademisyenler, katıldı. Çalıştayda, aile, kadın, çocuk, engelliyaşlı olmak üzere 4 ana tema çerçevesinde "Yeni Medya Dili Ve Aile", "Yeni Medya Dili Ve Çocuk", Yeni Medya Dili Ve Kadınö, "Yeni Medya Dili ve EngelliYaşlıö, "Paydaşlar Arası İşbirliklerinin Değerlendirilmesiö ele alınacak.  

"EKRANLARIN İÇERİKLERİNİ TEKRAR KONUŞMAMIZ GEREKİYOR" 
Çalıştayda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "İnternet sunumunda başlardaki talep odaklı bir kullanımdan arz odaklı bir kullanıma geçtik, artık ihtiyacımız olan veya istediğimiz şeyi değil aslında bize sunulanları görüyoruz. Yapay zekâ ve algoritmaların işleyişi yepyeni bir durum ortaya çıkardı. Artık "etkileşim odaklıö bir internetle karşı karşıyayız. Bu durum zaman zaman bizim yönlendirilmemizi kolaylaştırıp ve fikirlerimizin sıhhatini de etkileyebiliyor ki bunun çocuklar için daha kolay olduğunu tahmin etmek, daha kolay yönlendirildiklerini tahmin etmek herhalde zor olmasa gerek. Gerçeklerle değil çarpıtılan yahut sahte bilgilerle alışkanlıklarımızın yapay bir şekilde oluşturulmasına sebep olabiliyor. Yaşam pratiklerimizde, tüketim alışkanlıklarımızda, eğitim süreçlerinde, sağlık sistemlerinin işleyişinde, sosyal ilişkilerimizde ve tabiri caizse hayatın her alanında büyük bir dönüşümü aslında tecrübe ediyoruz. Bu yeni dünya kendi değerlerini üretiyor. Hem ebeveynler, hem de çocukların ekranlara bakarak geçirdiği süreler artıyor. Bilgi alma, haber alma, eğitim gibi çoğu temel iletişim ve bilgi aktarımı artık ekranlar aracılığıyla gerçekleşiyor. Bu anlamda değer ve kültür aktarımının büyük oranda medya aracılığıyla gerçekleştiğine hepimiz şahit oluyoruz ki aslında bu toplantıların varlık sebebi de bir anlamda bu. Özellikle Çocuklara ve gençlere aslında genel olarak bütün topluma değer aktarımının artık ekranlardan yapıldığı gerçeğiyle karşı karşıyaysak, o halde ekranların tekrar içeriklerini konuşmamız gerekiyorö dedi.

"MEDYANIN BAZI NOKTALARDA BAZI HASSASİYETLERİ GÖZETMESİ GEREKİYOR"
Bakan Derya Yanık "615 yaş grubundaki çocukların yüzde 31,3'ü interneti sosyal medya için kullanıyor ve günde yaklaşık 3 saatlerini sosyal medyada geçiriyorlar. Sosyal medyada daha fazla vakit geçirmenin bir sonucu olarak çocuklarımızın aile üyeleriyle daha az vakit geçirdiği görüyoruz. Bu durum çocuklar kadar ebeveynler için de geçerli. Medya kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte ailenin bir araya gelme sıklığının da azaldığını görüyoruz. İşte bu noktada medya önemli bir sorumluluğun muhatabı oluyor. Medyadan aile bütünlüğünü ve ailenin sürekliliğini teşvik eden, çocukların, gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacak bir yayıncılık anlayışı bekliyoruz. Medyanın da bazı noktalarda bazı hassasiyetleri gözetmesi gerekiyor. Bu zorunluluk medyanın topluma ve değer sistemimize karşı ahlaki bir sorumluluğudurö diye konuştu.

"YAPIMCI VE MEDYA PROFESYONELLERİNİN 'AİLE DOSTU' YAYINLARI ÖNEMSEMELERİNİ BEKLİYORUZ"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Dijital ayak izi diye bir gerçek var. Herhangi bir şekilde medyada, sosyal medyada, dijital platformlarda hakkınızda bir haber yer alıyorsa bir şekilde artık dolaşıma girmiş oluyor. Bir çocuk için yetişkin olduğunda kendisiyle, ailesiyle veya yakınlarıyla alakalı olumsuz bir durumun hayatı boyunca onu takip ediyor olması hiç kimsenin hoşuna gitmez ya da hiçbirimizin karşılaşmayı istemeyeceği bir durumdur. Dolayısıyla bu anlamda kişilerin sadece o gününü değil, hayatının devam eden kısmını da olumsuz etkileyen, bir kara bulut olarak takip eden durumdan bahsediyoruz. Medya içeriklerinin toplumsal ve ailevi değerlerimizle çatışır nitelikte olması, şiddet, mafya, bağımlılık gibi konularda özendirici boyutların bulunması büyük bir sorundur. Medyada aile, evlilik, kadın, çocuk, özel gereksinimli gruplarla ilgili olumsuz temsiller, şiddet içeren medya dili, toplumun sürdürülebilirliği için elzem olan insani değerlere derinden zarar vermektedir. Medya yoluyla meşrulaştırılan her türlü olumsuz temsil ve şiddet içeren tutum ve davranış hem aile içinde hem de toplumda barışçıl insani ilişki ve iletişim biçimlerinin sürdürülmesini tehdit etmektedir.  Yapımcıların ve medya profesyonellerinin sorumlu yayıncılık anlayışı gereği "aile dostuö yayınları önemsemelerini bekliyoruz" dedi.
Çalıştay sonunda belirlenen 4 ana tema çerçevesinde bir bildiri metni de yayımlanacağı öğrenildi. Yayın kuruluşlarının, dijital platform sahiplerinin ve bireysel yayıncıların, bu bildiri metninde yer alan esaslara uygun yayın yapması önerilecek. 


Görüntü dökümü 

Çalıştaydan detaylar 
Çalıştaya gelenlerden detaylar
Bakan Derya Yanık'ın konuşması 


========================================

9 SARIYER'DE TAKLA ATAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, SARIYER'DE bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, takla atarak İSKİ'nin alt yapı çalışması için açtığı çukura düştü. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan sürücü, otomobilden kendi çabasıyla çıktıktan sonra sağlık ekipleri gelinceye kadar yerde uzandı. Sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
Baltalimanı Hisarüstü yolunda saat 10.00 sıralarında, B. E. isimli sürücünün kullandığı 34 BPS 890 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Takla atan otomobil önce İSKİ'nin alt yapı çalışması için açılan çukurun çevresindeki güvenlik bariyerlerine çarptı. Yaklaşık 50 metre daha ilerleyen otomobil, takla atarak çukurun içine düştü. İhbar üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hurdaya dönen otomobilden kendi çabasıyla çıkan sürücü B. E., sağlık ekipleri gelinceye kadar bir süre yerde uzandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı sürücü, ambulansla hastaneye kaldırdı. Sürücünün kazayı hafif yaralı olarak atlattığı öğrenildi. 
Yardım için gelen Murat Atlı, "Arabanın içinde bir kişi vardı, kendisi dışarı çıkmış. Bizim burada korkuluklarımız ve yavaşlama önlemlerimiz vardı. Kontrolünü kaybedince araç korkulukları indirerek gelip ters dönmüş" şeklinde konuştu. Kaza ile ilgili inceleme devam ediyor. 

Görüntü dökümü
 
Takla atarak çukura düşen otomobil 
Yerde yatan sürücünün görüntüsü (cep telefonu)
İtfaiyenin olay yerindeki çalışmaları 
Kazanın meydana geldiği yer 
Görgü tanığı ile röportaj 
Genel ve detay görüntüler 

 


 

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır