• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

DHA YURT BÜLTENİ - 10


DHA YURT BÜLTENİ - 10
28 Eylül 2022, 16:04

Görüntü dökümü

Olay yerinden görüntü, Ekiplerden görüntü
Ölen Fatma Akçora'nın yerdeki görüntüsü, Yakınlarının ağlaması
Ölen Musa Akçora fotoğraf
Vuran Aydın Ergün fotoğraf

HaberKamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

======================================================

YANGINDA MAHSUR KALAN 4 ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

KAHRAMANMARAŞ'ta bir evde çıkan yangında mahsur kalan, yaşları 2 ile 7 arasında değişen Suriye uyruklu 4 çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Duraklı Mahallesi Sakaya Caddesi’ndeki bir evde öğle saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden ekipler, evin bir odasında mahsur kalan Melek B. (2), Sali B. (4), Yusuf B. (6) ve İheb B.'yi (7) dışarı çıkarıp, hazır bekleyen ambulansa götürdü. Oksijen takviyesi yapılan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın sırasında çocukların anne ve babasının dışarıda olduğu bildirildi. 
İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi. Ekipler, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü

İtfaiyenin olay yerine gidişi
İtfaiye erinin eve girmesi
Odadaki ocukların çıkarılması
İtfaiye araçları
Yanan evden detay

HaberKamera: Ömer KOÇKAHRAMANMARAŞDHA)

============

TAKSİDE SEVGİLİSİNİ ÖLDÜREN SANIK İÇİN SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde takside sevgilisi olduğu öne sürülen Seyhan Gözer'i (44) tabancayla vurarak öldürüp, emniyete giderek teslim olan Ali Akbaba'nın (50) yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Akbaba'nın kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Gölcük'te geçen yıl 28 Ekim'de Ali Akbaba, takside tartıştığı Seyhan Gözer'i tabancayla başına bir el ateş ederek öldürdü. Hastaneye gitmek isteyen taksiciye aracı emniyete sürmesini söyleyen Ali Akbaba, burada polise teslim oldu. Adliyeye sevki sırasında 'Bu bir namus meselesi' diye bağıran Akbaba, tutuklandı.

Ali Akbaba hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülmesine bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma salonunda tutuklu sanık Ali Akbaba, Seyhan Gözer'in oğlu F.T. ve taraf avukatları hazır bulundu. Tarafların savunmalarının alınmasının ardından cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Akbaba'nın, Seyhan Gözer'e karşı işlediği 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, sanığın taksici E.K.'yi silahla tehdit etmesi sebebiyle 5 yıl hapis ve ruhsatsız silah bulundurma suçu nedeniyle 3 yıl hapis olmak üzere toplam 8 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Taraf avukatlarının mütalaaya karşı süre istemesi üzerine duruşma 2 Kasım'a ertelendi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

HABERKAMERA: Dinçer AKBİR/GEBZE(Kocaeli),

===============================================

IRMAKTA KAYBOLAN BURUNDİLİ BUKERE 110 GÜNDÜR ARANIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Köprüçay Irmağı'nda akıntıya kapılarak kaybolan Burundili Ally Seifu Bukere (22), 110 gündür aranıyor.

İstanbul'da ithalat ve ihracat işleri yapan bir şirkette çalışan Burundili Ally Seifu Bukere, haziran ayı başında arkadaşıyla birlikte tatil için Antalya'ya geldi. Türkiye'nin en büyük doğal su parkuru olan Manavgat'ın Köprülü Kanyon Milli Parkı'ndaki Beşkonak bölgesinde, 11 Haziran'da rafting turuna katılan Bukere ve arkadaşı Fahad Nsabimana (20), çevredekilerin 'çok tehlikeli' uyarısına aldırmadan suya girdi. Şiddetli akıntı nedeniyle bir süre sonra yorulan 2 arkadaş, çevredekilerden yardım istedi. Çevredekiler Fahad Nsabimana'yı kurtardı ancak Ally Seifu Bukere akıntıya kapılıp gözden kayboldu.

ROBOTLARLA ARAMADAN DA SONUÇ ÇIKMADI

İhbar üzerine bölgeye Jandarma AramaKurtarma, Jandarma Sualtı AramaKurtarma, AFAD, Side Sualtı AramaKurtarma, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, AKUT, İHH, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kıyıda ve su yüzeyinde hem dronla havadan hem de karadan yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Jandarma SAK timi ve sivil kuruluşların dalgıçlarının günlerce ırmakta yaptığı aramalardan da bir sonuç çıkmadı. Bölgeye getirilen robotlarla yapılan aramalarda da Bukere'nin izine rastlanılmadı. Dalgıçlar tarafından yapılan aramalar sonlandırılırken, kıyıdan yüzey taramalarına 110 gündür devam ediliyor.

Görüntü Dökümü

(arşiv)
Arama çalışmalarından görüntü
Irmaktan görüntü
Burundili Ally Seifu Bukere'nin fotosu

HABERKAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(ANTALYA),

===============================================

3 OKUL DEĞİŞTİREN ÖĞRENCİLER, HEYELAN KORKUSUNDAN KURTULAMADI
 
TRABZON'un Yomra ilçesinde heyelan riski nedeniyle 2 yıl önce eğitimöğretime kapatılan Maden Ortaokulu'nun 150 öğrencisi, sınır ilçe Arsin'deki ortaokula taşındı. Bir süre burada eğitim gören öğrenciler, yol güzergahında heyelan ve kaya düşme riski nedeniyle mahallelerine 8 kilometre uzaklıktaki Çamlıyurt İlk ve Ortaokulu'na nakledildi. Ancak heyelan kabusu, bu kez de yeni okul yolunda irili ufaklı kaya düşmeleriyle ortaya çıktı. Öğrencilerin velileri önlem alınarak, çocuklarının ilk kapatılan okullarına geri dönmelerini istiyor.
Yomra ilçesine 43 kilometre uzaklıkta, Maden Mahallesinde, 7 mahallenin ortak kullandığı 4 katlı Maden Ortaokulu binası, çevresindeki yamaçta heyelan ve kaya düşme riskinin tespiti sonrası 2020 yılında, eğitimöğretime kapatıldı. Okulda eğitim gören 150 öğrenci, servis uygulamasıyla sınır ilçe olan Arsin'deki 14 kilometre uzaklıktaki 3 katlı Başdurak Ortaokulu'na taşındı. 1 yıl burada eğitim gören öğrenciler, yol güzergahında heyelan ve kaya düşme riski nedeniyle mahallelerine 8 kilometre uzaklıktaki Yomra ilçesindeki 3 katlı Çamlıyurt İlk ve Ortaokulu'na nakledildi. Ancak bu kez de yeni okul yolunda irili ufaklı kaya düşmeleri oldu. Okul yolunda heyelan korkuları süren öğrencilerin velileri, yamaçlarda çelik ağlarla önlem alınarak, çocuklarının ilk kapatılan okullarına geri dönmelerini istiyor.

'OKUL OLMADIĞI İÇİN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDILAR'
Mahalle muhtarı Şenol Sırtlı, mahallede okul olmadığı için insanların göç etmek zorunda kaldığını belirterek, şunları söyledi:
"7 mahalle buradaki okulu kullanıyorduk. Yaklaşık 150 öğrencimiz var. Okul kapandığı dönem öğrenci sayımız 200'ün üzerindeydi. Birçok mahalleli, mahallede okul olmadığı için buradan şehir merkezine göç etmek zorunda kaldı. Okul kapatılırken çevresinde güvenlik önlemleri alındıktan sonra yeniden açılacağı bize söylenmişti. Okulumuzu açmadılar, çevresinde bir önlem de almadılar. Mahallenin ilkokul çağındaki çocukları sabahın köründe kalkıp bozuk yollarda okula gidiyorlar. Okul yolu hem uzak hem de sık sık heyelanlar oluyor. Yollar hem heyelan yüzünden hem de kış şartlarında sık sık kapandığı için çocuklarımız eğitim göremiyor. Biz mahalleli olarak iş makinesi ile buradaki yolu, kendi imkanlarımızla genişlettik. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Yeter ki mahallemizin okulu olsun. Çocuklarımız eğitim görebilsin"

'OKULA VARANA KADAR PERİŞAN OLUYORLAR'
Okul yolunun ilkokul çağındaki çocuklar için elverişli olmadığını söyleyen veli Yasemin Uzunoğlu da "Çocuklar kilometrelerce uzaklıktaki okullara araçlarla götürülüyor. Mecbur yaşıtlarından daha erken kalkıyor ve yola çıkıyorlar. Yollar bozuk. Çocuklarımız okula varana kadar perişan oluyorlar. Girdikleri derslerden de bir şey anlayamıyorlar. Öğrenci geçmiş üçüncü sınıfa ama halen daha okuma yazma bilmiyor. Haftada 5 gün gitmesi gereken okula ancak 2 gün gidebiliyor. Çocuklar eğitim göremiyorlar. Okula gitmek istemiyorlar. Okulda hastalanıyor, başına bir sıkıntı geliyor, okul uzak olduğu için yanlarına gidemiyoruz. Biz mahallemizde bulunan okulumuzu geri istiyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUĞUMUN EĞİTİM HAKKINI GERİ İSTİYORUM'
Yöre halkından 4 çocuk annesi Kıymet Ulus ise "Ben çocuklarımın okumasını istiyorum. Geçen yıl çocuklarım ancak 2 ay okula gidebildi. Çocuklarımızı bir okula gönderdiler. Çocuklar sabahları kalkıp okula gitmek istemiyor. Yol çok uzun. Taşımalı olduğu için de sürekli bir sıkıntı çıkıyor. Çocuklarımız hep yaşıtlarından geri kaldı. Ben çocuğumun eğitim hakkını geri istiyorum. Mahallemdeki okulum açılsın istiyorum" dedi.

'OKUL YOLU GERÇEKTEN TEHLİKELİ'
Sekizinci sınıf öğrencisi Muhammet Ulus da  "Bu yıl lise sınavına gireceğim. Ama rakiplerimle mücadele etmem mümkün değil. Okula gidemiyoruz. Okul yolu gerçekten tehlikeli. Yollar bozuk. Servis araçları sık sık arıza yapıyor. Başka mahallelerin okullarına gittiğimiz için sınıflara sığmıyoruz. Okulumuzun açılmasını istiyoruz" diye konuştu. Öğrencilerden Kader Uzunoğlu da "Okul yolu çok uzak. Sabahları çok erken kalkıyoruz. Okula gidince zaten ders işleyecek takatimiz kalmıyor. Biz yanı başımızda bulunan okulumuzun açılmasını ve eşit şartlarda eğitim görmeyi istiyoruz" dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yaşananlara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.  Maden Ortaokulu'nun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve müfettiş incelemesi raporları doğrultusunda kapatıldığı belirtilen açıklamada, "Trabzon Valiliğince kapatılan okuldaki öğrenciler Arsin Başdurak ilk ve ortaokuluna taşınmıştır. 20222023 eğitim yılı itibariyle de valiliğimiz onayı ile öğrenciler Yomra Çamlıyurt Mahallesi'nde bulunan Çamlıyurt İlk/Ortaokul binasına taşınmış eğitim öğretim burada devam etmektedir" denildi.
MAHALLEDE YENİ OKUL İÇİN ARAYIŞ

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Yomra ilçesinde heyelan riski nedeniyle kapatılan okullardaki eğitim sürecine ilişkin yazılı açıklamada bulunuldu. Bölgede riskli alan dışında yeni okul yeri inşası için araştırmanın sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, “AFAD ilgili bölgeyi renkli bölge ilan edince İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okula herhangi bir şey yapılamıyor. Öğrenciler daha önceden taşındığı gibi bu yıl da Çamlıyurt İlkokulu ve Ortaokulu’na taşınıyor. Sayın valimizin bilgisi dâhilinde riskli alan dışında okul alanı yeri araştırılıyor. Başka bir yer alanı bulunduğunda yeni okul yapılabilecektirö denildi. 

Görüntü Dökümü:

Okul çevresinden görüntüler
Okul etrafında toplanan kalabalıktan görüntüler
Okul çevresinde bulunan kayalardan görüntüler
Okul girişine asılan 'okulumuzu geri istiyoruz' afişinden görüntü
Okulun drone görüntüleri
Veliler ve öğrencilerle röportajlar
Muhabir (Aleyna KESKİN) Anonsu
Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON/DHA

===============================================

KANALİZASYON HATTINA DÜŞEN KÖPEK KURTARILDI 

KOCAELİ'nin Derince ilçesinde yapım çalışmaları devam eden Sağlıklı Yaşam Park alanında kanalizasyon hattına düşen köpek itfaiye ve Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) ekiplerince kurtarıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince ilçesindeki eski Askeri Hastanesi alanında yapımı devam eden Sağlıklı Yaşam Parkı'nda süren çalışmalar kapsamında bir kanalizasyon hattından köpek sesi gelmesi üzerine çalışmalar durduruldu. İtfaiye ve Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince kurtarma operasyonu yapıldı. İş makinesi yardımıyla kanalizasyonun üst bölümü iş makinesiyle kırıldıktan sonra düşen köpek kurtarıldı. Ekipler tarafından önce karnı doyurulan köpek daha sonra boş alana salındı.

Görüntü Dökümü

Kanalizasyonun üst bölümünün kırılması
Çıkartılan köpek
Çalışmalardan detaylar

HaberKamera: Selda Hatun TAN/DERİNCE(Kocaeli)
 

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır