• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

DHA YURT BÜLTENİ - 11


DHA YURT BÜLTENİ - 11
28 Eylül 2022, 16:03

===========================================

NUSAYBİN KIRSALINDA ODUN TOPLAYANLARA SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

MARDİN'in Nusaybin ilçesi kırsalında odun toplayanlara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Ali Akpınar (56) öldü, Ö.Ş. (28) ise yaralandı.

Nusaybin ilçesi kırsal Üçköy Mahallesi mevkisinde öğle saatlerinde odun toplayan kişilere kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Saldırıda Ali Akpınar ve Ö.Ş. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından bölgeye yakın olan Midyat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ali Akpınar, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Jandarma, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Görüntü Dökümü

Midyat Devlet Hastanesi'nden detay

HaberKamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

===========================================

KARS VALİSİ: HASAR İHBARLARINA GEREKLİ MÜDAHALE YAPILIYOR

Ardahan'da dün meydana gelen deprem sonrası sahadaki inceleme çalışmaları devam ediyor. Depremin hissedildiği Kars'ta da hasar ihbarlarına müdahale ediliyor.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu İzleme ve Değerlendirme toplantısında Kars'ta da hissedilen depremle ilgili konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, can kaybı ve yaralı olmadığını söyledi. Vali Öksüz, "Biliyorsunuz Ardahan Göle merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. İlimizde de hissedildi. Allah'a çok şükür, bir can kaybımız ve yaralımız yok. Bu en büyük tesellimiz. Malum Göle bize yakın bir ilçe. Dünden beri ilgili kurumlarımız AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik elemanları bize gelen hasar ihbarlarına gerekli müdahaleyi yapıyorlar. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Bir sayı vermem doğru değil ama ufak tefek çatlaklarla ilgili ihbarlar bize ulaştı. Onları da teknik elemanlarımız takip ediyorlar. Yaptıkları tespitlerin sonuçlarına göre gerekli işlemleri inşallah görüşeceğiz ama önemli bir problemimiz yok çok şükür" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇLİYOR

KARS

===========================================

JANDARMADAN MİT DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

ANTALYA'nın Aksu ilçesinde jandarma ekipleri tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, turistik işletmelerde piyasaya sürülmek istenen 5 kilogram metamfetamin uyuşturucu madde ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgelerinde uyuşturucu madde ticaretini engellemek için çalışmalarını sürdürdü. Jandarma ekipleri, MİT görevlilerinin de desteğiyle, Hakkari'den Antalya'ya getirilen uyuşturucu maddenin, T.A., K.Y., M.M.B., O.B. ve M.T.A. tarafından turistik işletmelerde piyasaya sürüleceğini tespit etti. Aksu ilçesinin Mandırlar Mahallesi'nde bir depoya düzenlenen operasyonda sanayi tipi bir kazanın içinde sırt çantasına gizlenen ayrı ayrı poşetlenmiş 5 kilogram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Depoda yapılan aramada ayrıca 3 hassas terazi, yarı otomatik av tüfeği, 37 av tüfeği fişeği ve 6 cep telefonu bulundu. Şüpheliler T.A., K.Y., M.M.B., O.B. ve M.T.A. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Görüntü dökümü:

Depoda yapılan aramadan görüntü
Ele geçirilenlerin sergilenmesi

HABERKAMERA: Mithat ABAKAN/ANTALYA,  


===============

ÇALDIKLARI 2 MİLYON 450 BİN LİRALIK TELEFONLARI UCUZA SATMAK İSTERKEN YAKALANDILAR

KOCAELİ'nin Çayırova ilçesinde girdikleri bir iş yerinden çaldıkları 2 milyon 450 bin lira değerindeki 119 cep telefonunu, piyasada daha ucuz fiyata satmak isteyen 4 şüpheli, polisin operasyonuyla yakalandı. Hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. 

Hırsızlık geçen pazar günü gece saatlerinde Çayırova ilçesinde oldu. Bir iş yerine pencere camını kırarak giren kişiler, yaklaşık 2 milyon 450 bin lira değerindeki 119 adet cep telefonunu çalarak kaçtı. Olayı fark eden iş yeri çalışanları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Kamera görüntülerinden şüphelilerin M.F.Y. ,R.K.,  M.T.  ve F.A. olduğu belirlendi. 4 şüpheli, çaldıkları telefonları piyasada daha ucuz fiyata satmak isterken düzenlenen operasyonla yakalandı. Çalınan ve düşük fiyata satılan 19 telefon İstanbul'da, satılmak için bekletilen 100'ü telefon ise Kocaeli'de ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler, burada tamamlanan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Şüphelilerin yaklaşık 2 milyon 450 bin lira değerindeki 119 telefonu çalma anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde camı kırarak içeriye giren kişinin elinde cep telefonu dolu bir poşet ile dışarıya çıktığı görülüyor.

Görüntü Dökümü
Hırsızlık anının güvenlik kamerası
Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
Detaylar

HaberKamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

======================

3 OKUL DEĞİŞTİREN ÖĞRENCİLER, HEYELAN KORKUSUNDAN KURTULAMADI (2)

MAHALLEDE YENİ OKUL İÇİN ARAYIŞ
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Yomra ilçesinde heyelan riski nedeniyle kapatılan okullardaki eğitim sürecine ilişkin yazılı açıklamada bulunuldu. Bölgede riskli alan dışında yeni okul yeri inşası için araştırmanın sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, “AFAD ilgili bölgeyi renkli bölge ilan edince İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okula herhangi bir şey yapılamıyor. Öğrenciler daha önceden taşındığı gibi bu yıl da Çamlıyurt İlkokulu ve Ortaokulu’na taşınıyor. Sayın valimizin bilgisi dâhilinde riskli alan dışında okul alanı yeri araştırılıyor. Başka bir yer alanı bulunduğunda yeni okul yapılabilecektir" denildi. 

TRAZON,

==========================================

APARTMANA YAYILAN KÖTÜ KOKUYLA ÖLDÜĞÜ FARK EDİLDİ

KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde komşularının bina içindeki kötü koku nedeniyle ihbarda bulunması üzerine evinde yalnız yaşayan Erdinç Başeğmez (52), yatağında ölü bulundu.

Kuzey Mahallesi Türkeli Apartmanı'nın 1'inci katında bulunan daireden ağır kokular yayılmaya başlayınca binadakiler durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen ekipler, itfaiye personelinin de yardımıyla dairenin kapısı açıp, içeri girdi. Yatağında hareketsiz bulunan Erdinç Başeğmez'in yapılan kontrolde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, savcılık incelemesinden ardından Başeğmez'in cesedi otopsi için morga kaldırılacak. 

Görüntü Dökümü

Sağlık ve polis ekipleri detayları
Evin görüntüsü

HaberKameraNabi YAZICIKÖRFEZ

==========================================

GAZİANTEP'TE ŞEKER PANCARI HASADI BAŞLADI

GAZİANTEP'in İslahiye ve Nurdağı İlçelerinde, 8 bin 300 dekar alanda ekili şeker pancarının hasadına başlandı.

İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 8 bin 300 dekar alanda üretimi yapılan ve hasadına başlanan şeker pancarında bu yıl 83 bin ton rekolte bekleniyor. Pazar sıkıntısı yaşamadan alıcıya ulaşan şeker pancarının tonunun 1400 lira olarak açıklanması ve taşıma işleminin devlet tarafından karşılanması üreticinin yüzünü güldürdü.

43 yıldır arazisine şeker pancarı eken Mehmet Kaçar, rekoltenin geçmiş yıllara göre düşük olmasına rağmen fiyatının üreticiyi mutlu ettiğini belirterek, öBu sene mevsimsel nedenlerden dolayı şeker oranıyla birlikte rekolte düşük olmasına rağmen verilen fiyat güzel, avanslar iyi. Bu sene pancar ekimi yapan çiftçinin cebinden para çıkmadı. Şirketin verdiği avansla çiftçiler masraflarını karşıladı. Şeker pancarı fiyatının tonunun 1400 lira olarak açıklanması da hepimizi mutlu etti" dedi.

Görüntü Dökümü

Şeker pancarı tarlası
Traktöre takılan aparatla hasat yapılması
Kamyona boşaltılması
Çiftçi Mehmet Kaçar ile röp
Genel ve detay görüntüler

HaberKamera: Kadir ÇELİKGAZİANTEPDHA)

=====================================

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır