• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Türk yatırımcılar konutta rotayı Miami’ye çevirdi   


Türk yatırımcılar konutta rotayı Miami’ye çevirdi    
28 Eylül 2022, 10:06

– Yatırımcı için Miami’nin havası, lokasyonu, göç alması ve turizm alanındaki gelişmeler nedeniyle cazip olduğunu söyleyen İnternational Realty Group’un (IRG) kurucu ortağı Giovanna Guzman, “Müşterilerimizin yüzde 50’si Türk, Türk yatırımcıların ilgisi yüksek. Tabi otel ve rezidanstan oluşan 60 katlı The Elser projesi bitmiş olduğu için çok da avantajlı. Yüzde 30 depozitoyla geri kalanını kredi çekerek ödeme yapabiliyorsunuz. Türk yatırımcı ABD’ye yatırım yapıyor ama o yatırımın getirisi Türkiye’ye geri geliyor, hemen dönüş alıyorsunuz” dedi.  

Amerika’nın önde gelen emlak broker şirketi İnternational Realty Group’un (IRG) kurucu ortakları Giovanna Guzman, Cengiz Bayırlı, PMG şirketi Başkan Yardımcısı Daıana Quıceno ve Finans ve hukuk direktörü Ricardo Colmenter ile Miami’nin merkezindeki otel ve rezidanstan oluşan The Elser’in lansmanı için Türkiye’ye geldi. İstanbul’da bir otelde yapılan tanıtım toplantısında özellikle Florida ve Miami’deki konut sektörünün son durumu, yatırımcı için bölgedeki avantajlar ele alındı. 

Miami’deki morgage ve vergi sisteminin de anlatıldığı toplantıda özellikle pek çok ülkeden Miami’ye emlak yatırımı talebinin geldiğini belirtildi. Florida’nın gelir vergisi olmayan bir eyalet olması nedeniyle çok fazla tercih edildiğine değinen uzmanlar, Türk emlak yatırımcıları için de bu şehirde farklı fırsatlar olduğunun vurgusu yapıldı. 

 “TALEP PATLAMASI VAR” 

Amerika’da emlak sektörüne ilginin çok büyük olduğunu söyleyen emlak broker şirketi İnternational Realty Group’un (IRG) kurucu ortağı Giovanna Guzman, “Pandemiden sonra özellikle konut alımlarında Florida eyaletine yoğunlaşma oldu. Müşterilerimizin yüzde 50’si Türk, Türk yatırımcıların ilgisi yüksek. O nedenle hizmetlerimizi en iyi şekilde sunmak için İstanbul’da geçen yıl bir ofis açtık. Miami her zaman ilgi çekiyordu ama pandemiden bu sonra bu ilgi daha da arttı. Birçok şirket genel müdürlüğünü Miami’ya taşındı. Bide güzel havası, konumu, rahatlığı, gelir vergisinin olmaması insanları çekiyor. Böylece talep patlaması oldu diyebiliriz. Bir süredir Miami’de yeni projeler hayata geçiriliyordu biz 10 yıllık süre zarfında bu sürecin hızlanacağını düşünüyorduk ama pandemi bu süreci hızlandırdı. Türk yatırımcıların da ilgisi çok arttı” diye konuştu.  

PROJE, 60 KATLI VE EŞYALI 

The Elser’in lansmanı için Türkiye’de olduklarını söyleyen Guzman, “Yepyeni bir proje, yüksek bir yatırım döngüsü getiriyor. Aslında konut projesi ama birimleri, üniteleri günlük olarak da kiralayabiliyorsunuz. Durum böyle olunca yatırımımızın dönüşü çok daha fazla oluyor. Onun dışında inşaatı devam etmekte olan başka projeler de var. The Elser anahtar teslim, bitmiş bir proje, 60 katlı ve eşyalı. Dolayısıyla yatırımcı anahtarı alıp içine girip kullanabilir. Proje hazır olduğu için ilgi yüksek, metrekaresi bin 200 dolar civarında. Projedeki konutların yüzde 50’si satıldı bu yılın sonuna kalmadan hepsinin satılmasını bekliyoruz. Yabancı yatırımların önünde finansman imkanları çok büyük, yüzde 30 depozitoyla geri kalanını kredi çekerek ödeme yapabiliyorsunuz. Faizler makul düzeyde ve yatırımın dönüşünü alabiliyorsunuz. Böyle olunca The Elser’in güzel bir yatırım fırsatı olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.  

YATIRIMLA ABD’YE PARA GÖNDERİYORSUNUZ GİBİ ALGILANSADA GELİR TÜRKİYE’YE GİRİYOR” 

ABD’ye yapılan emlak yatırımlarında paranın tekrar Türkiye’ye döndüğü farkındalığının birçok kişide bulunmadığını söyleyen Guzman, konunun üzerinde durarak aşağıdaki açıklamalarda bulundu: 

“Gayrimenkule yatırım yaptığınızda bu size bir güvence sağlıyor. Paranızı uzun vadeli güvenli bir limana bağlıyorsunuz. ABD doları çok güçlü bir para birimine sahip, bu anlamda ABD, yatırım konusunda diğer ülkelerden daha fazla öne çıkan bir ülke. Gayrimenkul diğer varlıklara kıyasla çok somut ve garantisi yüksek bir alan. Türkiye’den ABD’ye para gönderiliyor, yatırım yapılıyor, para Türkiye’den çıkıyor diye düşünenler olabilir ama yaptığınız yatırımın karşılığı, geliri Türkiye’ye geri geliyor. Dolayısıyla her ne kadar ABD’ye para gönderiyorsunuz gibi algılansa da bunun dönüşü kendi ülkenize Türkiye’ye oluyor.” 

COLMENTER: VİZENİZİN OLMASI GEREKMİYOR 

Gelir vergisi olmayan bir eyalet olan Florida’da nasıl konut sahibi olunacağını ve yatırım için alınan konutlarda kiracıyla ilişkilerin nasıl yönetilebileceği konusunda ise Entra Consulting Direktörü Ricardo Colmenter ise “Florida da emlak sahibi olmanız için vizenizin olmasına gerek yok. 500 bin dolarlık daireye 250 bin dolar yatırarak, geri kalanını da Mortgage kullanarak alabiliyorsunuz. Daireyi günlük veya aylık kiraya verebilirsiniz. 500 bin dolarlık bir dairenin getirisi projeye ve lokasyona bağlı aylık 3 bin ila 7 bin dolar arasında değişiyor. Miami, hem kira geliri, hem oturum için avantaj sunuyor" dedi. 

 

 

Ekonomi Haberleri

  • OYAK Çimento Fabrikaları ile OYAK Denizli Çimento birleşti
  • Ticaret Bakanlığı: 58 firmaya 86,2 milyon lira para cezası uygulandı
  • Bakan Kacır: Otomotivde ihracatımız yüzde 13 arttı
  • Rekabet Kurumu: Türk şirketlerinin 2023 yılı işlem bedeli 163 milyar lira
  • BingX, Chelsea’nin resmi kripto para borsa ortağı oldu 
  • BtcTurk CEO’su Güneri: Yeni yılda hizmet yelpazemizi genişleteceğiz
  • Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş devam edecek
  • CANiK 2023 karnesini yayınladı; ihracatı yüzde 75 arttı
  • En fazla ihracat yapılan 3 il, İstanbul, Kocaeli ve İzmir

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır