• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Piyanist Burçe Karaca’dan tarihi hamamda özel konser


Piyanist Burçe Karaca’dan tarihi hamamda özel konser
26 Eylül 2022, 13:06

Piyanist ve besteci Burçe Karaca yardım konserlerine devam ediyor. Sanatçı, 2829 Eylül tarihlerinde Kethüda Hamamı'nda gerçekleşecek olan etkinlikte müzikseverlere piyanosu ile özel bir konser verecek. Kendi eserlerini seslendireceği etkinlikte 52 sanatçı tarafından üretilmiş sanat eserleri de sergilenecek. Etkinlikten elde edilen gelir ise Ceren Özdemir Sanat Bursu Programı kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilerle paylaşılacak. 

28 Eylül'de Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği ve Zuhal Müzik katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında sanatçı, Kethüda Hamamı'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Ordulu 52 sanatçı tarafından üretilmiş sanat eserlerinin sergilendiği etkinliğe piyano için yazdığı eserleri ile eşlik edecek. Düzenlendiği ilk yıl 21, ikinci yıl 40 öğrencinin elinden tutmayı başaran etkinlikten bu sene elde edilen tüm gelir yine Ceren Özdemir Sanat Bursu Programı kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilerle paylaşılacak.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE DESTEK OLUNACAK

Ankara'da olduğu kadar ulaşabildiği her şehirde çalmak istediğini belirten sanatçı, 28 Eylül'de Kethüda Hamamı'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Ordulu 52 sanatçı tarafından üretilmiş sanat eserlerinin sergilendiği etkinliğe piyano için yazdığı eserleri ile eşlik edecek. Düzenlendiği ilk yıl 21, ikinci yıl 40 öğrencinin elinden tutmayı başaran etkinlikten bu sene elde edilen tüm gelir geçen senelerde de olduğu gibi Ceren Özdemir Sanat Bursu Programı kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilerle paylaşılacak.

‘KIYISINDA’ İSİMLİ ESER İLK KEZ DİNLEYİCİYLE BULUŞACAK

25 Şubat 2023 tarihinde ise Kadıköy Belediye Yeldeğirmeni Sanat Sahnesi'nde eserlerini Zuhal Müzik sponsorluğunda dinleyicilerinin beğenisine sunacak. 2123 Ekim 2022 tarihleri arasında bu yıl altıncısı düzenlenen Güzelordu Kısa Film Festivali’nde konuk sanatçı olarak yer alacak olan Karaca, kısa film festivalinin de ana konusu olan “bir şeylerin kıyısında olmak” üzerine farkındalık yaratmak için bestelediği “Kıyısında” isimli eserini ilk kez dinleyicilerinin beğenisine sunacak. Eserlerin üretim süreçlerinde Anadolu kültüründen yararlanmayı, öze ve köklere bağlı kalmak olarak değerlendiren Karaca'nın çalışmaları dijital platformlardan takip edilebiliyor.

BURÇE KARACA KİMDİR?

1989 yılında Ankara'da dünyaya gelen Burçe Karaca, müzik hayatına ailesinin de yönlendirmeleri sonucunda beş yaşında piyano dersleri ile başlamış, lise eğitimini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi flüt bölümünde tamamlamıştır. Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Teorisi ve Kompozisyon bölümünü birincilik ve tam bursla kazanmıştır. Takip eden eğitim döneminde ikinci dal okumak üzere girdiği piyano bölümü sınavında da başarı göstererek, ikinci ana dal olarak piyano bölümünde eğitim görmüş ve üniversite sürecini iki bölümü de birincilikle bitirerek tamamlamıştır.

Klasik piyano repertuvarını çok severek çalışmakla beraber, 3 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan altı parçalık albümü 'Moving Along the Blanks' ve 2022 yılı içerisinde yayınladığı iki 'Nocturne' ve 'Journey on the Rails' teklilerini de müzikseverlerin beğenisine sunmuştur.

2021 Temmuz ayında ilk albümünün nota kitabını, Notacini Yayınları aracılığı ile dinleyenlerine sundu. Bu çalışmaların yanı sıra festival iş birlikleri, yakın dönem konser programları ve yeni albümüyle de dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

 

 

Kültür Sanat Haberleri

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı: Süreli olmayan yayınlara 400,3 milyon bandrol satışı yapıldı
  • Kitap derleme çalışmalarında Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
  • Martı’dan İstanbul’daki 100 bin sürücüsüne özel festival
  • Genç müzisyenler İş Sanat'ta sahne alıyor 
  • Antik kentlerden otoyol geçecek, en az 66 bin ağaç kesilecek
  • Senden Önce dizisinden ilk tanıtım yayınlandı
  • Yeni yılın ilk günü denize girip, mesaj verdiler
  • Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi 12 yaş altı çocuklara ücretsiz
  • Antalya Kaleiçi ışıl ışıl oldu, sanatçılı oteller yok sattı

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır