• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

İSTANBUL - KENDİSİNİ UYARAN POLİSLERE PENCEREDEN ATEŞ EDİNCE VURULDU


İSTANBUL - KENDİSİNİ UYARAN POLİSLERE PENCEREDEN ATEŞ EDİNCE VURULDU
26 Haziran 2022, 13:05

KÜÇÜKÇEKMECE'de 4 katlı binanın 2. katında tek başına olduğu belirtilen ve pencereden ateş eden 22 yaşındaki Oktay Yeşilırmak, iddiaya göre kendisini uyaran polislere ateş açtı. Ekiplerin karşılık vermesiyle vurulan Yeşilırmak hayatını kaybetti.
Olay saat 00.30 sıralarında Tevfikbey Mahallesi, Irmak Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre 4 katlı binanın 2'inci katında oturan evli ve 2 çocuk babası Oktay Yeşilırmak, evde tek başına olduğu sırada pencereye çıkarak çevreye ateş etti. Meslektaşları T.Ç.'nin evinde misafir olan polisler Y.A, D.T ve M.M.Ş. sesler üzerine 112 Acil hattına ihbarda bulunarak, sokağa çıktı. Şüpheliyi uyaran polisler, Oktay Yeşilırmak'ın kendilerine doğru ateş etmesi üzerine karşılık verdi. Oktay Yeşilırmak, Y.A. isimli polis memuru tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Olay sırasında evde Oktay Yeşilırmak'ın tek olduğu belirtildi. Kilitli kapının kırılarak içeriye girilmesiyle olayda kullanılan tabanca ve 58 fişek ile Yeşilırmak'ın tabancasından çıktığı değerlendirilen 8, polis memurlarının bulunduğu yerde ise 9 adet boş kovan bulundu. Eminyetten yapılan açıklamada Oktay Yeşilırmak'ın dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan 6 kaydı bulunduğu belirtildi.
Bölgede polis ekipleri ile mahalle sakinleri arasında yaşanan arbedenin ardından olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri sevk edildi. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, sokağa giriş ve çıkışı kapattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından hayatını kaybeden Yeşilırmak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a kaldırıldı. Oktay Yeşilırmak'ın otopsi işlemlerinin ardından Başakşehir Kayabaşı mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Küçükçekmece ilçemizin Tevfikbey Mahallesinde bugün saat 00.30 sıralarında (O.Y) adlı vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili yapılan incelemelerde: İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memurları (Y.A), (D.T) ve (M.M.Ş)'nin meslektaşları (T.Ç)'nin evinde misafir olarak bulundukları esnada, sokaktan silah ve kavga sesi geldiği, 112 Acil hattını arayarak ihbar ettikleri, seslerin devam  etmesiyle dışarı çıkarak 2. kattaki evin penceresinden ateş eden şahsı uyardıkları, şahsın kendilerine doğru ateş etmesi üzerine (Y.A) polis memuru tarafından açılan  ateş sonucu (O.Y) adlı şahsın hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.
Olay sonrasında yapılan incelemede; (O.Y) adlı şahsın dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan (6) adet kaydı bulunduğu, olay sırasında evde kendisinden başka kimse olmadığı, kilitli kapının kırılarak girilmesiyle olayda kullanılan (1) adet tabanca ve (58) fişek ile şahsın tabancasından çıktığı değerlendirilen (8), polis memurlarının bulunduğu yerde ise (9) adet boş kovan elde edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir." denildi.

BABA KEMAL YEŞİLIRMAK KONUŞTU
Hayatını kaybeden Oktay Yeşilırmak'ın babası Kemal Yeşilırmak, "Biz bugün gurbetten geldik. Onun iki tane çocuğu var. Çocuklarının kurbanını kesmeye gittik. Ailesiyle, biz de gittik. Kurbanımızı kestik. Evimize geldik. Çocuğum mutfakta, eşi çay yapıyormuş. O da camdan bakıyormuş. Mutfağın camından bakarken, buradan 3 tane sivil polis geçiyor. Geçerken, 'Ne bakıyorsun bize' diyor. Çocuğuma iki üç yerden sıkıyorlar. Ben polisim diye kimse kimseyi vuramaz suçsuz yere. Çocuğum vuruldu. Hastaneye yetiştirmek için çocuğumuzu biz alacaktık. Ama üç saat geçti, bize kapıyı açtırmadılar. Bizi tekmelediler. Çocuğumu hastaneye yetiştiremedim. Çocuğumu elimden aldılar" dedi.
Yeşilırmak'ın yakını Kemal Çalışman, "Oktay Yeşilırmak bir iki duble rakı içmiş. Rakı içtiğinden dolayı havaya bir iki el ateş etti. O esnada oradan geçen polisler kendilerine ateş edildiğini düşünerek çocuğun kalbine ateş ediyorlar" dedi
Yeşilırmak'ın eşi Cansu Can, "Bu mahallede her zaman silah sıkılıyordu. Bugün ne olduysa polisler kocamı vurdu. Havaya iki üç el sıktı diye polisler öldürmeye sıktı. Cansız bedenine bile dokundurmadılar. Barikat kurdular buralara. Cenazemi bile verdiler. Hastaneye bile yetiştirmediler, yetiştirselerdi böyle olmazdı belki." diye konuştu.

Görüntü dökümü:

Sokakta inceleme yapan polisler
Çevre güvenliği alan Özel Harekat Polisleri
Toplanan mahalleli
Çevik Kuvvetin sokaktan çıkışı
Cep telefonu görüntüleri
Yeşilırmak'ın ailesinden görüntü
Olayın yaşandığı binadan görüntü
Baba ile röportaj
Yeşilırmak'ın eşi ile röp
Yeşilırmak'ın eşi ile fotoğrafı
Genel ve detay görüntüler

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır