• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Öğrencilere yaz tatili için öneriler


Öğrencilere yaz tatili için öneriler
17 Haziran 2022, 12:05

Öğrencilerin okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile buluştuğu 20212022 eğitim dönemi sona erdi. 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen için yaz tatili başladı. Tatillerin öğrencilerin dinlenmesine vesile olduğu kadar, aile bireylerinin daha çok bir arada olmalarına, ertelenen bazı aktivitelerin gerçekleştirilmesine ve öğrencilerin kişisel olarak gelişmesine imkân sağladığını söyleyen Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez, öğrencilere ve ailelere kaliteli vakit geçirmeleri için önerilerde bulundu.

Tatilde öğrencilerin kendilerini keşfetme, geliştirme ve yenilenme konusunda çok şey kazanabileceğini belirten Ergez, “Doğada bol bol zaman geçirmeyi öneriyorum. Ailelerin çocuklarıyla birlikte hem eğlenip hem öğrenebilecekleri etkinlikler planlanabilir. Çocuğunuzla beraber ağaç türlerini keşfedebilir ya da çocuğunuzun var olan bir ağacı kendinize dost edinmesini sağlayabilirsiniz. Ağacın kabuklarını, yapraklarını ve dallarını sık sık gözlemleyebilir, seçtiği ağacın ismini ve özelliklerini anlatan bir araştırma yapabilir. Küçük yaş grubundaki öğrencilerle örüntü çalışmaları yapmak için doğadan destek alınabilir. Deniz kabuğu, yaprak ya da dal gibi farklı dokulara sahip nesnelerle örüntü çalışmaları yapılabilir. Ailece doğa yürüyüşleri ya da bisiklete binmek, top oynamak gibi ortak spor etkinlikleri yapılabilir. Aynı zamanda çocuklarda hayvan sevgisini pekiştirmek adına bu yürüyüşler sırasında hayvanlara yemek verebilirsiniz” dedi.

KENDİ SIFIR ATIK PROJENİZİ OLUŞTURUN

Ailelere de önerilerde bulunan Ergez, “Çocuklarınızla birlikte kendi “sıfır atık” yiyeceklerinizi oluşturabilir ve sulak alanların temiz tutulması gerektiğine dikkat çekerek deniz, göl, nehir gibi alanlarda geri dönüşümsel çöp toplama etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Tatildeyken evdeki bitkilerin yine evdeki malzemelerle planlı sulanmasına yönelik pratik çözümler oluşturmalarını ve iklim değişikliğini vurgulayarak klima kullanımının azaltılmasına yönelik önlemler almalarını teşvik edebilirsiniz. Beyin ve vücut sağlığımız için temiz havada yürüyüşler yapmalı ve bir bank ya da ağaç altında güvenli olduğunu kontrol ettiğimiz bir alanda gözlerimizi kapatarak tabiatın sesini dikkatlice dinlemeliyiz. Beynimiz sesleri algılar ve nöronlar sayesinde anlamlandırır. Yaz tatilleri kitap okumak ve okumayanların da bu alışkanlığı kazanması için en ideal zamandır. Kitap okumanın okula başarısına olan olumlu etkilerini de düşünürsek önümüzdeki iki aylık süreçte tüm yaş gruplarına bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Büyük yaş grupları ise kendi kısa hikayelerini yazabilir. Spor, çocuğunuzun sağlığına yapacağı olumlu katkıların yanı sıra, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirir, zihinsel gelişim üzerinde olumlu katkılar sağlar. Çocuğunuzun yaşı ve ilgi alanına göre seçeceği spor dalına yönlendirebilirsiniz. Çocuğunuzu teknolojiden ne tamamen uzak tutun ne de sınırsız erişim sağlayın. İhtiyaç dışı ve kontrolsüz kullanım teknoloji bağımlılığına sebep olabiliyor. Bu nedenle çocukların okul döneminde bu cihazlardan yoksun bırakılıp, tatilde sınırsız kullanımına izin verilmesi yerine kontrollü kullanım sağlanması gerekir. Tatili yalnızca dinlenme ve eğlenmeye ayırmak yerine özellikle gelecek yıl lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler kendilerine uygun bir ders planı hazırlayabilir. Bu planda ders tekrarları, test çözme ve eksik konular yer alabilir. Öğrenciler gelecekte seçmeyi hedefledikleri meslek ile ilgili araştırmalar yaparak beklentilerini gerçekleştirmeye yönelik gelecek planlarını yazabilirler. Öz değerlendirme yapabilirler” ifadelerini kullandı.

 

Eğitim Haberleri

  • Aile ikna edildi, 2 kardeş yeniden okula kazandırıldı
  • İlk atandığı okuldan 44 yıl sonra emekli oldu
  • ‘Tercihim Türkçe Projesi’ ile Rumen öğrenciler Türkçe öğrenecek
  • İKÜ’de öğrenciler için geliştirilen Puma mobil uygulamasının lansmanı yapıldı 
  • 6 üniversite, 'Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı
  • Bakan Tekin: Afetlere insan etkisini azaltmak için eğitim sürecini hazırlayacağız
  • Eski Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Dünyanın kafası barıştan çok savaşla meşgul
  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Yazıcı, ilçedeki liseyi ziyaret ederek öğrencilerle buluştu
  • Bilfen Şirketler Topluluğundan Öğretmenler Günü'ne özel kutlama

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır