• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

BAHÇELİEVLER'DE YIKIM SIRASINDA YAN BİNA ZARAR GÖRDÜ; TAHLİYE KARARI ÇIKTI


 BAHÇELİEVLER'DE YIKIM SIRASINDA YAN BİNA ZARAR GÖRDÜ; TAHLİYE KARARI ÇIKTI
30 Aralık 2020, 19:03


Bahçelievler'de, kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkım işlemi sırasında, hemen yanındaki 5 katlı bir apartman zarar gördü. Bahçelievler Belediyesi zarar gören apartmana tahliye kararı çıkartırken, eşyalarını alamadan evlerinden çıkan vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi. 

OLAY DÜN OLDU
Olay, dün öğle saatlerinde Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Çeşme Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkımı sırasında yandaki 60 kişinin yaşadığı 5 katlı apartmanın bodrum katındaki kolon ve perde beton zarar gördü. Apartmandaki sarsıntıyı hisseden vatandaşlar, durumu Bahçelievler Belediyesi'ne bildirdi. Olay yerine gelen Bahçelievler Belediyesi ekipleri yaptıkları incelemenin ardından binayı tahliye etme kararı aldı, binaya mühürleme işlemi yaptı. Apartmanda yaşayan bazı vatandaşlar otellere yerleştirilirken, apartmanın çökme riskine karşı güvenlik önlemi de alındı. Öte yandan bina sakinlerinin özel eşyalarını alması için sırayla müsaade edilirken, yıkımı yapılan binadaki inşaat çalışmaları ise belediye tarafından durduruldu.

"SON 24 SAATİ DIŞARI GEÇİRDİK"
Otel için başvuru yapmayan Mehmet Öztürk, yaşadığı apartmanın zarar görmesi yüzünden son 24 saati akrabalarının evinde geçirdiklerini söyleyerek, "Dün yan taraftaki binanın temelini yapan kişiler, bizim perde betonumuzu ve kolonumuzu kırmışlar. Daha sonra da belediyeden arkadaşlar gelene kadar devam etmişler. Daha sonra da durduruldu. Ondan beri mağduruz. Son 24 saati zaten dışarıda geçirdik. Hiç bir şey alamadık. Mühürlendi kapılarımız" ifadelerini kullandı.

"BİNA SALLANMAYA BAŞLADI"
Apartmanın en üst katında yaşayan Şafak Karakaya, dün yıkım esnasında binanın sallanmaya başladığını ifade ederek, "Dün öğle saatlerine yakın yan bina kazılırken, bina sallanmaya başladı. Biz zaten binanın sıkıntılı olduğunu biliyorduk. Aşağıda yönetici ablamız, yetkilileri aramış. Biz de binayı boşalttık. Dün öğleden bu saate hiç bir yetkili gelmedi. Ne yapacağız, ne edeceğiz bir karara bağlanmadı. İmar müdürü geldi az önce konuştuk. Hala daha aydınlatılmadı insanlar. Bu konu hakkında hiçbir fikrimiz yok" şeklinde konuştu.

"HERKES ÜSTÜYLE BAŞIYLA KORKUYLA DIŞARI ATTI KENDİNİ"
Apartman sakinlerinden Ayşe Tekin ise herkesin korkuyla kendini dışarı attığını belirterek, "Biz buraya taşınalı 5 ay oldu. Mağdur olduk. Bir gündür de dışarıdayız. Binada sallantı oldu. Sonra belediyeyi aradılar. Sonra zabıta geldi, 'binayı boşaltın' diye anons ettiler. Herkes zaten üstüyle başıyla korkuyla dışarı attı kendini. Dün akşamdan beri de burada bekliyoruz. Sabah bilgi verilecek dendi, bir kaç kişi geldi. İyi kötü bilgilendirdiler, sonra bırakıp gittiler" dedi.

2006'DA BİNA HAKKINDA TEKNİK RAPOR DÜZENLENMİŞ
Belediyeden edinilen bilgiye göre, barınma sorunu olan bina sakinlerinin talep etmeleri halinde kendilerine geçici barınma olanağı sağlanacağı öğrenildi. 1986 yılında inşa edilen apartmanın son katının kaçak olduğu belirtilirken, 21 Kasım 2006 tarihinde bina hakkında teknik rapor düzenlendiği, tüm kolon ve kirişlerde korozyon tespit edildiği, yapının son durumunun net olarak bilinebilmesi için karot alınması gerektiğinin bina sakinlerine tebliğ edildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yıkımı yapılan bina 
Binada oluşan hasar
Dışarıda eşyalarını almayı bekleyen apartman sakinleri
Eşyalarını valizlerle taşıyan vatandaşlar
Bina çevresinde alınan önlemler
Bina sakinleri ile röportaj 
Genel ve detaylar 


 

Bölge Haberleri

  • İSTANBUL -  EYÜPSULTAN'DA KORKUTAN ÇÖKME ; O ANLAR KAMERADA - 1
  • İSTANBUL- ÜSKÜDAR'DA YANGIN PANİĞİ
  • Cide'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı 
  • Kısa sürede Kuran-ı Kerim okumaya başlayan çocuğa sürpriz ziyaret
  • İSTANBUL - BAKIRKÖY'DE ENKAZDA KURTARMA ÇALIŞMASI - 2
  • DHA İSTANBUL - ZEYTİNBURNU'NDA ELEKTRONİK EŞYA MAGAZASINDA YANGIN - 1
  • İSTANBUL- BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜNDE 'İNDİRİMLİ' SATIŞ UMUDU
  • İSTANBUL - ŞARKICIYA ASYA ALİZADE'YE GÖZALTI
  • İSTANBUL - NUMAN KURTULMUŞ OYUNU KULLANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır