• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Türkiye çöl tozu etkisinde kalacak!


Türkiye çöl tozu etkisinde kalacak!
21 Mayıs 2020, 15:12

Değişen hava şartlarıyla birlikte uzman isim Prof. Dr. Hüseyin Toros, Türkiye'ye batıdan giren çöl tozunun hafta sonuna kadar tüm ülkede etkili olacağını açıkladı.

Ülke genelinde önümüzdeki günlerde yağmur beklenmediği için çamur yağmuru olma ihtimali görünmezken; atmosfer her zamankinden daha kızıl olacağını söyledi.

Toros, hava şartlarıyla ilgili Türkiye'nin şu anda Akdeniz üzerinden yüksek basınç etkisi altında olduğunu belirtti.

 "Çöl tozları bahar aylarında Türkiye semalarında çok gözleniyor. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Modelleme Takımının atmosferik sayısal model değerlendirmeleri göre, çöl tozu sahradan yola çıkıp İtalya ve Yunanistan üzerinden Türkiye'ye doğru geliyor. Türkiye'ye batıdan giren çöl tozu, hafta sonuna kadar tüm ülkede etkili olacak. Çöl tozu, Türkiye'nin güneyinde daha etkili olacak. Çöl tozu Akdeniz üzerindeki yüksek basınç alanının etkisiyle Türkiye'ye hem sıcak hava ve hem de bol miktarda toz taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Çöl tozlarının canlı ve cansız varlıklar üzerindeki etkilerini konu alan birçok çalışma olduğunun altını çizen Toros, "Ülkemiz insanları sürekli toz altında bulunmadığından Afrika gibi sürekli tozlu bölgelerde yaşayanlara göre toza karşı daha hassastırlar. Özellikle yaşlılar, çocuklar, solunum yolu ve kalp-damar rahatsızlığı bulunanlar başta olmak üzere, risk grubunda bulunanlar tozdan daha fazla etkilenmektedirler." değerlendirmesinde bulundu.

Meteoroloji 4 il için çöl tozu uyarısı yaptı - Son Dakika Flaş ...

Yaşam Haberleri

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır