• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta yepyeni öz


Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta yepyeni öz
23 Mayıs 2020, 07:31

Corona virüs salgını küresel salgın haline gelmişken sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları,sektörel faailiyerlerin durması,kimi iş sektörlerinin home office çalışma modeline geçişi ile birilikte teknolojik gelişimlere ihtiyaç duyulmaya başladı.

Whatsapp anlık mesajlaşma uygulaması corona virüs salgını sonrasında görüntülü olarak konuşma kısıtını 2 katına çıkartarak kullanıcıları sevindirdi. Sesli ve görüntülü aramalar 4 kişi üzerinden değil 8 kişİye kadar arama gerçekleştirilebilecek.

Daha önce bu işlevin sadece test sürümlerinde olduğu belirtilen açıklamada, yeni işlevin aktif hale gelmesi için uygulamanın yeniden yüklenmesinin yeterli olacağı ifade edildi.

Katılımcı ekleme sürecindeyse değişikliğe gidilmedi, yeni grup çağrısı oluşturma tuşuna tıkladıktan sonra görüşmenin formatının (sesli ya da görüntülü) seçilmesi ve gerekli kullanıcıların eklenmesi gerekiyor.

Grup görüşmelerin katılımcılarını çoğaltma gerekliliğini küresel salgın ile gerekçelendiren WhatsApp tasarımcıları, “Pandemi nedeniyle çoğumuz dostlarından ve ailelerinden uzak kaldı. Bu nedenle dünyanın dört bir ucunda insanlar WhatsApp’taki sesli ve görüntülü grup görüşmelerini daha sık kullanmaya başladı” açıklamasında bulundu.

 

Teknoloji Haberleri

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır