• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Filmler Digital platformlarda gösterilsin baskısı.


Filmler Digital platformlarda gösterilsin baskısı.
20 Mayıs 2020, 06:06

Küresel salgın tüm sektörleri içine çekmişken bu durumdan etkilenen gösterime girmiş olup sinemadan salgın nedeni ile çekilen filmler ve film yapımcıları oldu.

Sinemacılar gösterimde yarım kalan filmlerin biran önce dijital platformlara satılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurdu.

 2019’da kamuoyunda ‘Mısır kavgası’ olarak bilinen tartışma sonrası filmleri gösterime geç giren yapımcılar şimdi de corona virüsü nedeniyle zor günler yaşamaktalar.

Organize İşler filminin gösterimdeyken Netflix’te yayınlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla “Bir film gösterimden çıktıktan en az 5 ay sonra TV veya dijital platformlarda gösterilebilecek.'' kararı kaydedilmişti.

 Ancak sinemaların kapanmasının ardından yapımcılar bakanlığa başvurarak gösterimdeki filmlerin dijital platformlarda yayınlanması için özel izin istediği öğrenildi.

Yapımcıların ortak olarak yaptığı açıklamad:“Şuan Netflix gibi platformlar da bu kararın bir an önce çıkmasını istiyor. Çünkü onların içeriğe ihtiyacı var bizlerin de zararımızı azaltmaya. Eğer Kültür ve Truizm Bakanlığı bu kararı alırsa herkes rahatlayacak. Aksi taktirde 5 ay sonra birçok yapımcı bir daha film çekemeyebilir. Bu konu için gerekli başvuruları yaptık” ifadelerinde bulundular.

 

Sanat Haberleri

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır