• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Borsan Grup yüzde 10'luk hissesini Togo Distribütörü Asaad Joseph Azar'a devretti


Borsan Grup yüzde 10'luk hissesini Togo Distribütörü Asaad Joseph Azar'a devretti
16 Aralık 2021, 21:04

KABLO ve aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren Borsan Kablo, yüzde 10'luk hissesini, 15 yıldır Togo distribütörlüğünü yürüten Le Watt şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Asaad Joseph Azar'a devretti.
Hisse devir ve ortaklık töreni, Samsun Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Borsan Bakır Fabrikası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 20 yıldan beri Borsan Kablo A.Ş.'nin distribütörlüğünü yapan Togo’daki, 'Le Watt' şirketi, Borsan’ın yüzde 10'luk hissesini 12 milyon dolar bedelle satın alarak şirkete ortak oldu.
'YABANCI BİR YATIRIMI İLK KEZ TÜRKİYE'YE GETİRDİK'
Törende konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Bilindiği gibi Borsan Grup, Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde, farklı alanlarda yatırım yapan bir şirketler topluluğudur. Bunu yaparken de daima farklı iş ortaklığı modelleriyle beraber bunu gerçekleştiren ve başarıyla sonuçlandıran bir grubuz. Her zaman doğru yerde, doğru zamanda ve doğru insanlarla buluşuyoruz. Bugüne kadar farklı ülkelerde yaptığımız ortaklıkları şükürler olsun ki başarıyla gerçekleştirdik. Bugün biraz daha değişik bir yatırım yapıyoruz, yabancı bir yatırımı ilk kez Türkiye'ye getirmiş oluyoruz. Joseph kardeşim de Togo'da yaklaşık 20 yıldır Borsan Grup distribitörlüğünü yapıyor. Aldığımız kararla bu ilişkimizi farklı bir boyuta taşıdık. Togo'da bir kablo, bir de aydınlatma fabrikası kurma kararı aldık. Geçtiğimiz eylül ayında kablo fabrikamız üretime başladı. Led aydınlatma fabrikasının da tüm alt yapı yatırımları bitti. Yeni yılda üretime başlıyoruz. Bu ortaklık ilişkimizi bir adım daha öteye taşıyıp ya da ortaklık yapma kararı aldık. Geçtiğimiz aylarda aldığımız bu kararı da hayata geçiriyoruz. Borsan Kablo'nun 120 milyon değer üzerinden yüzde 10'luk hissesini, 12 milyon dolar karşılığında Joseph'e devretmiş oluyoruz. Oradan elde ettiğimiz kaynakla talebi yüksek olan Borsan'a öz kaynak olarak aktarıp sermayemizi güçlendirmiş oluyoruz. Cirolarımızı, ihracatımızı bu vesileyle daha da artırmış olacağız. Bu birlikteliğin bize, çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
'5 YILDA İŞ HACMİMİZ ARTTI'
Borsan'ın Togo Distribütörü iş insanı Asaad Joseph Azar ise 36 yıldır Batı Afrika'da iş faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Son 15 yıldır Borsan ürünlerinin Togo'daki dağıtımını yapıyorum. Son 5 yılda iş birliğimizin hacmi yüksek miktarda arttı. İki yıl önce de Adnan ağabeyle Batı Afrika'da yatırım yapmaya karar verdik. Çalışmalarımızın ardından Adnan ağabey tarafından yüzde 10 hissedar olma teklifi geldi. Böyle bir teklifi geri çevirmem mümkün değildi. Bana olan güveni, verdiği cesaret ve açık düşüncesi için büyük ağabeyim Adnan Ölmez'e teşekkür ediyorum. Bu ortaklığın iş arkadaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tören, ortaklık imzalarının atılmasıyla son buldu.

İş Dünyası Haberleri

  • Sule Hair Transplant Clinic, One Times Square'da tanıtıldı
  • Aliağa Belediye Başkanı Acar, aday adaylığı başvurunda bulundu
  • Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz
  • DeFacto ve Nefes iş birliğiyle hazırlanan plaj koleksiyonu tanıtıldı
  • Aydem ile Gediz perakendeden yeni ödeme kanalı
  • Siemens Türkiye çalışanları Kış Festivali’nde buluştu
  • Anagold Madencilik yeniden faaliyete geçti; kapılarını basına açtı

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır